TV-profilen Rory Jennings ber Erling Braut Haaland om ursäkt

Inför Premier League-säsongen sa Sky Sports-profilen Rory Jennings att han inte trodde att Erling Braut Haaland skulle leva upp till förväntningarna.
Det uttalande har han fått äta upp.
Nu ber Jennings om ursäkt.
– Erling, jag är ledsen, du har rätt, jag har fel, sa han i Sky Sports i helgen enligt NRK.

ANNONS
|

Det var innan Premier League-säsongen, i Sky Sports-programmet "Saturday Social ", som TV- och radiopersonligheten Rory Jennings pratade om hur Erling Braut Haaland skulle klara sig i Manchester City kommande säsong.

”Erling Haaland kommer inte att leva upp till förväntningarna, han är inte den spelare alla tror att han är. Folk säger att han kommer vinna Golden Boot (skytteligavinnaren) – galet! Det är respektlöst mot fotbollen att säga så. Att komma till en ny liga och vinna Golden Boot ... det skulle vara en löjlig prestation och han kommer inte att göra det”, sa Jennings i ett klipp som blivit viralt.

ANNONS

Åldrades inte speciellt bra

Det uttalandet skulle inte åldras speciellt bra. Tidigare i år slog Haaland, i sin första säsong i Premier League, rekordet för flest gjorda mål under en säsong med sina 35:e mål på 31 matcher och i helgen blev hans Manchester City ligamästare.

I samband med det togs klippet återigen upp i Sky Sports-programmet. Programledaren frågade då Rory Jennings vad han hade sagt till Erling Haaland om han tittade på programmet.

La sig platt och bad om ursäkt

Då valde Jennings att lägga sig platt och be om ursäkt.

– Erling, jag är full av ånger och skuld. Jag underskattade dig, jag hade fel. Min kunskap påverkades av att Timo Werner kom från Bundesliga till Premier League med ett mycket imponerande målrekord. Men Erling, jag är ledsen, du har rätt, jag har fel. Du är elit och jag är ledsen, sa en ångerfull Jennings i programmet enligt NRK.

LÄS MER:Golftränaren Michael Blocks osannolika slag – inför ögonen på Rory McIlroy

LÄS MER:Hanna-Mia Persdotter tog sprutor varje träning för att kunna hoppa

ANNONS