Kylian Mbappé tröstades av Emmanuel Macron efter VM-finalen

Kylian Mbappé gjorde fyra mål i VM-finalen – men vann inte ändå. Efter matchen tröstades den franska skyttekungen av president Emmanuel Macron.

|

VM-finalen blev en galen historia. Först efter straffar stod Argentina som mästare.

Det var Kylian Mbappé som såg till att matchen levde så länge.

I den 80:e minuten, när Argentina ledde med 2–0, gjorde PSG-stjärnan 2–1 på straff innan han minuten senare kvitterade till 2–2.

I förlängningen var det återigen Mbappé som klev fram när Frankrike var illa ute. På straff kvitterade han till 3–3 vilket tog matchen till straffar. Mbappés fyra mål räckte inte.

Efter slutsignal var det en förkrossad 23-åringen som sjönk ihop på Lusail-stadions gräs.

Tröstades av presidenten

Då var den franske presidenten Emmanuel Macron framme och tröstade skyttekungen.

– Jag sade till honom att han bara är 24 år. Han var skyttekung i VM, han har vunnit ett VM (2018), han har varit i final. Jag var lika ledsen som honom. Jag sade till honom att han har gjort oss väldigt stolta och i slutändan förlorade vi en fotbollsmatch, säger Macron till den franska radiokanalen RMC.

Även den argentinska målvakten Emiliano Martinez var framme hos Mbappé.

Macron följde finalen från hedersläktaren, tillsammans med bland annat Zlatan Ibrahimovic.

Kylian Mbappé har nu gjort 12 mål på 14 VM-matcher. Han är 23 år, fyller 24 på tisdag, och har bara fyra mål kvar till rekordet som Miroslav Klose har på 16 mål.