Janne Anderssons pik mot Bojan Djordjic efter tv-bråket

Förra samlingen hamnade de i ett direktsänt jättebråk.
Efter tisdagens förlust fick Bojan Djordjic en ny pik av Janne Andersson.
– Samtidigt byter jag in din favorit, Jesper Karlsson, säger han i Viaplay.

ANNONS
|

Du kan omöjligen ha missat ordbråket och den efterföljande uppståndelsen. Sverige hade just besegrat Azerbajdzjan i EM-kvalet i slutet på mars när förbundskapten Janne Andersson och tv-experten Bojan Djordjic hamnade i luven på varandra i tv.

Det hela fick stora proportioner – upprinnelsen till det hela var en diskussion om Jesper Karlssons speltid under samlingen. Det tog sin lilla tid men slutligen pratade parterna ut och bestämde sig för att lämna det hela bakom sig.

Men allting verkar inte vara i det förgångna. När Sverige föll mot Österrike i den viktiga EM-kvalmatchen under tisdagen gästade Andersson en studio innehållandes Djordjic för första gången sedan bråket.

ANNONS

I sändningen i Viaplay kom Djordjic med ny kritik.

”Ett haveri”

Efter att tidigare ha kallat insatsen för ”ett haveri” ifrågasatte han nu förbundskaptenens byten kort innan målen trillade in.

– De är två av våra i särklass bästa spelare (Emil Forsberg och Alexander Isak fick kliva av) och Isak-bytet är ständigt, sa Djordjic.

– Varför byts han alltid ut?

Svaret kom omedelbart.

– Jag pratade med Isak och han såg väldigt trött ut. Jag har Viktor Gyökeres på planen och Dejan (Kulusevski) ser mycket piggare ut. Därför gör jag bytet. Samtidigt byter jag ju in din favorit, Jesper Karlsson, som ska komma in och bidra i boxen och lösa upp knutar. Bytena var inte självklara.

”Var magstarkt”

Senare i sändningen fick Djordjic och de övriga experterna reagera på Anderssons framträdande i sändningen – och svara på ifall en ny person på posten skulle vara på sin plats.

– Det var lite magstarkt från hans sida ändå. Man kan spela med sina bästa offensiva spelare och hitta en formation, det kan man göra. Man behöver inte sätta Emil Forsberg och Jesper Karlsson mot varandra. Men det här spelarmaterialet är i behov av någonting annat, sa Djordjic då.

Slutresultatet blev 2–0 i österrikarnas favör. Det betyder att Sverige ligger trea i kvalgruppen med tre poäng inspelade på tre matcher – det i sin tur innebär att vägen till EM blir krokig.

ANNONS

Enligt Djordjic behövs det en förändring.

– Jag tycker att spelarna behöver en ny röst. Jag vet att det låter hårt och jag skulle vara överlycklig om jag fick käka upp mina ord. Det här spelarmaterialet passar inte in i Jannes filosofi.

LÄS MER:Bojan Djordjic sågar Sveriges insats mot Österrike

LÄS MER:Oförändrat förtroende för Janne: "100 procent"

LÄS MER:Janne Andersson: EM-chansen finns kvar

ANNONS