Bojan Djordjic sågar Sveriges insats mot Österrike

Sverige förlorade med 2–0 i den viktiga EM-kvalmatchen borta mot Österrike.
Efteråt sågades laget av Viaplays expert Bojan Djordjic.
– Det är skit, det är haveri, säger han i studion.

ANNONS
|

På förhand väntas Sverige och Österrike slåss om andraplatsen i EM-kvalgruppen, där Belgien är favorit. Därför var det en riktig nyckelmatch, när Sverige gästade Österrike på Ernst-Happel-Stadion i Wien.

Men hemmalaget gjorde två sena mål och vann matchen med 2–0. Efteråt var flera i Viaplays studio kritiska. Allra hårdast var Bojan Djordjic.

– Det är skit. Det är haveri. Ska vi sitta här hela tiden och tänka positivt? Österrike, vi har gjort dem till England på Wembley eller Frankrike i Paris, sa Djordjic.

Bojan: ”Vi var aldrig nära”

Bojan Djordjic tyckte att förlusten var rättvis, utifrån matchbilden.

– Ett bättre landslag vinner den här matchen. Bara för att det första målet kommer i minut 81 blir det som att vi var nära. Men sett till spelet, var vi verkligen nära? Hur många avslut har inte Österrike, säger Djordjic och fortsätter med att hylla Sveriges målvakt.

ANNONS

– Vilken insats av Robin Olsen. Det är honom jag tycker mest synd om, med tanke på att han räddade tre, fyra mål som är givna. Glöm inte de chanserna. Man kan inte koncentrera sig på att vi var nära 0–0. Vi var aldrig nära. Till slut faller det igenom.

LÄS MER:Sverige föll mot Österrike i EM-kvalet

LÄS MER:Lindelöf efter förlusten: "Det är för dåligt"

ANNONS