Gustaf Lagerbielke om framtiden i Celtic

Gustaf Lagerbielke skulle gå till italienska Lecce precis innan övergångsfönstret stängde. Men affären stoppades i sista stund av Celtic. Nu berättar backen om spelet bakom den inställda övergången.
– Det fanns många klubbar som var intresserade, men sedan blev det en skadesituation i klubben som gjorde att det inte blev något, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Förra sommaren lämnade Gustaf Lagerbeilke Elfsborg för att gå över till Celtic. Enligt uppgifter ska ha övergången ha varit en rekordförsäljning för Elfsborg. Men fotbollslivet i Glasgow har långt ifrån varit en succé. Lagerbeilke hann spela fem matcher för klubben innan han blev petad ur truppen av tränaren Brendan Rodgers. Sedan dess har han bara gjort enstaka inhopp.

I jakten på speltid var därför en utlåning till italienska Lecce på agendan, men affären stoppades av skotska klubben – i sista sekund.

– Det fanns många klubbar som var intresserade, men sedan blev det en skadesituation i klubben som gjorde att det inte blev något, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

Frågan är om Lagerbielke nu har siktet inställt på att lämna i sommar när nästa transferfönster öppnar.

– Alltså just nu är fokus på att träna så bra som möjligt och fortsätta visa att jag ska spela. Vi kan fortfarande vinna dubbeln, då vi slåss med Rangers om ligatiteln och är kvar i cupen också, säger han till Aftonbladet och utvecklar:

– Så det finns två titlar att spela för. Jag vill spela och ska göra allt i min makt för att hjälpa laget. Samtidigt vet jag om att jag klarar av att spela i de bästa ligorna så är det en situation vi kommer att se över efter säsongen.

LÄS MER:Gustaf Lagerbielke fast i frysboxen i Celtic

LÄS MER:Betyg: Så bra var Elfsborgsspelarna i allsvenskan 2023

LÄS MER:Ekonomisk braksuccé för Elfsborg 2023

ANNONS