Gustaf Lagerbielke fast i frysboxen i Celtic

Gustaf Lagerbielke, 23, bytte Elfsborg till Celtic i somras.
Då fick han förtroende inledningsvis – men har nu fastnat helt i frysboxen.
– Jag försöker bara att utvecklas varje dag, säger mittbacken i podcasten ”Lundh”.

ANNONS

Gustaf Lagebielke gjorde stor succé i Elfsborg den gångna säsongen och blev utsedd till ”Årets back” i allsvenskan.

I somras tog 23-åringen ett stort kliv i karriären. Han lämnade Borås för en flytt till den skotska storklubben Celtic – vilket enligt uppgifter ska ha resulterat i en rekordförsäljning för Elfsborg.

Mittbacken fick snabbt förtroende i sin nya klubb och fick starta flera matcher på raken. Men så ser det inte ut längre.

Nu har han hamnat helt utanför truppen.

Vad har hänt och hur har managern (Brendan Rodgers) förklarat det?

– Vi hade mycket skador på mittbackar i början av säsongen, vilket gjorde att jag fick spela väldigt mycket. Jag gjorde min första match utan att ha gjort en enda träning med laget. Det var speciellt. Jag är nöjd över min prestation, jag har gjort sex eller sju ligamatcher utan att ha släppt in ett enda mål, säger Gustaf Lagerbielke i ”Lundh”.

ANNONS

Han utvecklar sitt svar:

– Det är en tuff konkurrenssituation. Vi har sju mittbackar i truppen som alla är seniorspelare. Det är tuff konkurrens, det är så det är. Man får bara gör det bästa av situationen och ta varje tillfälle till att bli bättre. Tränarna för laget är väldigt bra, och faciliteterna här också. Jag försöker bara att utvecklas varje dag, och så småningom kommer min chans komma och då gäller det att ta den.

Det är inte första gången som Lagerbielke hamnat i frysboxen. Trots att den allsvenska karriären avslutades på topp i Elfsborg har resan inte varit spikrak – vilket han nu har nytta av, berättar 23-åringen.

Vilken nytta har du av att du haft en del motgångar på vägen framåt, till exempel gått på lån från Elfsborg till Degerfors och liknande?

– Väldigt stor nytta. Jag var i Elfsborg i ett år utan att få spela någonting, i princip. Då lär man sig att det kan gå väldigt snabbt i fotboll, och att när man väl får chansen så gäller det att ta den. Det tjänar ingenting till att klaga eller tycka synd om sig själv. Det gäller att ta varje träning som ett tillfälle att bli bättre och visa tränaren att man borde spela. Sen gäller det att ta chansen när man får den. Nu tränar jag på och väntar på min chans, avslutar han.

ANNONS

Gustaf Lagerbielke spelade 16 matcher med IF Elfsborg den gångna säsongen. Han noterades då för två mål.

LÄS MER:Elfsborgs Gustaf Lagerbielke klar för Celtic

LÄS MER:Betyg: Så bra var Elfsborgsspelarna i allsvenskan 2023

LÄS MER:Jimmy Thelins svar om framtiden – och jobbet som förbundskapten

ANNONS