Elias Gustafson kommenterar uppmärksammade bilderna

Öis Elias Gustafson firade Häckens SM-guld – iklädd en Häcken-tröja.
Nu kommenterar han bilderna som fått många att reagera.
– För mig är de familjerelationerna ovärderliga, säger Elias, som är bror med Häckens tvillingbröder Simon och Samuel, på Öis hemsida.

ANNONS
|

Få har nog missat vad det var som hände på Gamla Ullevi under söndagen. Häcken körde över IFK Göteborg, vann med 4-0 och säkrade klubbens första SM-guld någonsin.

På plats fanns Örgryte IS försvarare Elias Gustafson, bror med Häckens tvillingar Simon och Samuel.

Att han var på plats kanske inte så många reflekterade över. Däremot var det nog många som reagerade över att även var iklädd en Häcken-tröja.

Det slutade dock inte där. Senare under kvällen var Elias Gustafson med under guldfirandet på Park Lane, iklädd en SM-guld-tröja och en halsduk.

Bilderna rörde upp starka känslor i rödblåa led, under söndagen berättade Öis tillförordnade sportchef Andreas Karlsson att han var medveten om vad som hade hänt

ANNONS

– Jag har fått mejl och meddelande, det har kommit till oss i organisationen. Jag har också läst på sociala medier – allt är väldigt olyckligt, säger Andreas Karlsson, tillförordnad klubbchef i Öis.

Uttalar sig: ”Stöd för mina bröder”

Elias Gustafson kommenterade inte det hela under söndagen. Nu, en dag senare, ger han däremot sin syn på det hela genom ett uttalande på Öis hemsida.

– Situationen handlar om en gest av uppskattning och stöd för mina bröder. För mig är de familjerelationerna ovärderliga. Det är synd att detta har uppfattats som illojalitet mot ÖIS när så verkligen inte är fallet, säger han på Öis hemsida.

Han fortsätter:

– Jag förstår att det finns en frustration över agerandet men jag vill bara understryka att jag på intet sätt haft ambitionen att skada eller provocera. Jag tränade i morse och gav allt precis som jag gjort hela säsongen och kommer att fortsätta göra.

På klubbens hemsida berättar Öis klubbchef Andreas Karlsson att man har haft möten med Elias Gustafson. Han berättar att försvararen har förstått att bilderna har väckt reaktioner i supporterled.

– Vi har förståelse för att man gläds med folk i ens närhet men som spelare i Öis representerar man föreningen i alla situationer. Vi förväntar oss alltid att alla spelare i föreningen beter sig professionellt och respekterar sin roll som representant för Öis fotboll i alla lägen.

ANNONS

Avgörande match på lördag: ”Kommer göra allt”

Örgryte IS befinner sig nu i ett läge där man, inför sista omgången, ännu inte har kontraktet i superettan säkrat. Däremot har man allt i egna händer inför slutmatchen borta mot Brommapojkarna.

– Jag kommer nu göra allt för att pusha mina lagkamrater inför matchen på lördag där vi förhoppningsvis kan säkra kontraktet i superettan, säger Elias Gustafson.

LÄS MER:Öis Elias Gustafson firade SM-guldet med Häcken

LÄS MER:Öis smällkaramell i gratismatchen – körde över topplaget

LÄS MER:Då hyllas BK Häcken på Kvilletorget

ANNONS