Öis smällkaramell i gratismatchen – körde över topplaget

Krisande Öis har fått nytt hopp, och det rejält.
När superettan återstartade efter landslagsuppehållet körde Sällskapet över IK Brage med hela 4–0 – ett resultat som tar Rödblått över det negativa kvalstrecket.
– När vi väl är bra, då är vi riktigt bra, säger Marcus Haglind-Sangré.

ANNONS
|

Tre raka förluster innan uppehållet och djup formsvacka. Efter ett par veckor utan matchande var det dags för ett Öis med ny energi och kraft att ge sig in i superettans slutspurt och de sex sista matcherna för säsongen.

Först på schemat: Topplaget IK Brage hemma på Gamla Ullevi.

Och vilken prestation det bjöds på då.

Örgryte imponerade inte bara spelmässigt utan fick också ordentlig utdelning och vann med hela 4–0.

– Riktigt, riktigt gött. Det kändes som att vi fick ihop en bra helhet i dag. Vi var kompakta i försvarsspelet och samtidigt rätt bra med bollen när vi hade den, säger lagkapten Daniel Paulson.

ANNONS

Gästerna öppnade piggast och var nära att spräcka nollan redan efter fyra minuter. Jacob Stensson drog till med en projektil från distans – Robin Wallinder fick upp en hand och styrde undan till hörna.

Sangré avslutade Öis mönsteranfall

Därefter följde en första halvlek där lagen turades om att ha initiativet. En period var det Brage som dikterade, nästa sekvens var det Öis. Så pendlade det fram och tillbaka, även om hemmalaget sammantaget var lite skarpare offensivt.

Herman Sjögrell, Viktor Lundberg, Nicklas Bärkroth och Daniel Paulson som var kvartetten som fick förtroendet på de offensiva platserna av huvudtränare Brynjar Gunnarsson såg alla ut att vara spelsugna och lyckades med löpningar och fint kombinationsspel riva upp djupa sår i Brages försvar.

– Det kändes som att vi var farliga, vi var väldigt direkta när vi fick bollen och hittade ytor som det kändes som att Brage tyckte var riktigt jobbigt. Det var bara att bygga vidare på det då, en riktigt go känsla, säger Paulson.

En annan som gjorde en bra i matchen var Marcus Haglind-Sangré.

Mittbacken agerade resolut bakåt och vågade dessutom vid ett flertal tillfällen följa med offensivt. I den 19:e minuten resulterade det i nätrassel. Ett riktigt mönsteranfall. Haglind-Sangré bröt ett Brage-uppspel och forsade sedan framåt i banan. I sampel med Viktor Lundberg och Nicklas Bärkroth kombinerade han sig sedan hela vägen till ett friläge. Ensam med målvakt Viktor Frodig var han iskall och rullade in 1–0.

ANNONS

– Jag har försökt ett antal gånger att följa med upp på träningar, till slut blev det utdelning, säger Haglind-Sangré och ler stort.

Avslutet, det var inte mycket mittback över det?

– Haha! Det var tur att jag behöll kylan annars hade jag dragit den i Brage-klacken. Jag kände mig faktiskt ganska lugn. Jag hade lite tid. Den satt kyligt i hörnet.

Han fortsätter med att hylla Lundberg och Bärkroth för förarbetet.

– Viktor med första passen och sedan gav Bärkroth mig den på läppen. Det var bara följa med och så fick jag bollen till slut.

Öis fullbordade överkörningen

Resultatet stod sig halvleken ut.

Det skulle bli ännu bättre i akt två. Öis kom ut starkt. Flera fina anfall byggdes upp och bortalaget hade svårt att hinna med. Utdelningen lät inte heller vänta på sig.

Nicklas Bärkroth slog en läcker utsida, Viktor Lundberg mötte med volleyavslut och på Viktor Frodigs retur kunde Daniel Paulson dunka in 2–0.

Fyra minuter och fem sekunder senare var det jubeldags igen.

Frodig blev ställd när ingen spelare nådde Herman Sjögrells frispark, inspelet gick kunde i stället gå direkt i mål.

– När vi fick 2–0 och 3–0 så snabbt kändes det som att deras energi dog lite, vi kunde spela av matchen på ett bekvämt sätt, säger Paulson.

ANNONS

Innan tillställningen var över hann inhopparen Hampus Dahlqvist rulla in 4–0 från nära håll. Det här efter att ha samarbetat skickligt med Alexander Ahl-Holmström.

– Jag tycker vår andra halvlek var riktigt bra. Tillsammans med första halvlek mot Halmstad i premiären och matchen mot Norrby (5–1-seger) var det den bästa i år, säger Paulson.

Öis, som dessutom arrangerade gratismatch under lördagen, fick därmed bjuda sina 2416 supportrar på plats på en riktig fest. Tre blytunga poäng in på kontot betyder att klubben klättrar upp ovanför det negativa kvalstrecket.

Fakta: Så startade Örgryte IS

(4–3–3) Robin Wallinder – Anton Andreasson, Jonathan Azulay (Elias Gustafson, 88), Marcus Haglind-Sangré, Anton Lans – Kevin Ackermann (Eric Nohlgren, 82), Viktor Lundberg (Erion Sadiku, 74), Arvid Brorsson – Herman Sjögrell (Hampus Dahlqvist, 73), Nicklas Bärkroth (Alexander Ahl-Holmström, 82), Daniel Paulson.

LÄS MER:Hur ska ni ta er ur krisen, Öis?

LÄS MER:Öis Herman Sjögrell om petningarna – och avslutningen

LÄS MER:På historisk match – med pappa Dahlqvist

LÄS MER:Öis Isak Dahlqvist om succén och genombrottet

ANNONS