Efter dissen: Anna Sandberg VM-debuterade mot Argentina

I matchen mot Italien snuvades hon på VM-debuten. Mot Argentina fick Anna Sandberg starta och nu hyllas 20-åringen stort.
– Hon lyser av självförtroende. Hon gör allting rätt, säger Viaplay-experten Bojan Djordjic.

ANNONS
|

Det var i slutminuterna mot Italien som Anna Sandberg gjorde sig redo för ett inhopp. Hon hade tagit av sig träningsoverallen och såg ut att bytas in.

Då drabbades Stina Blackstenius av kramp och Gerhardsson valde att sätta in Rebecka Blomqvist i stället och Häcken-spelaren fick gå tillbaka till bänken igen, där hon tröstades av medspelare.

Nu har hon fått sin revansch.

I 2–0 segern mot Argentina startade ytterbacken och under halvtidsvilan öste Viaplays expert Bojan Djordjic beröm över henne.

– Vilken härlig spelartyp, så fort hon får bollen med sin vänsterfot så lyser hon av självförtroende, hon gör allting rätt. Det finns en liten terrier i henne också, det här är framtiden, vi pratar om generationsväxling och här har vi ett bevis på en ung generation som är på väg upp som har den här kvaliteten vi är ute efter, säger Djordjic.

ANNONS

Anna Sandberg: ”En dröm som går i uppfyllelse”

20-åringen spelade hela matchen och efter slutsignal hade hon svårt att beskriva sina känslor:

– Jag har inte så många ord just nu. Jag är riktigt glad. Skön vinst och det är så himla roligt att göra en VM-debut. Jag kan inte riktigt hitta orden men jag har verkligen njutit i dag. Det är sjukt kul och det är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon till Viaplay.

Sandberg gjorde en solid insats på vänsterbacks-platsen.

– Det är klart att det alltid är nerver inför en sådan här match men jag kände mig ändå lugn och trygg i det jag ska göra.

Sandberg berättar att det var en trygghet att ha rutinerade Magdalena Eriksson vid sin sida.

– Vi pratade mycket innan matchen och vi hjälper varandra under matchen också så jag kände mig väldigt trygg i dag och försökte ta för mig så mycket jag kunde. Det var jäkligt kul.

Sverige möter USA i åttondelsfinalen.

LÄS MER:Sverige vann VM-gruppen efter vinst mot Argentina

LÄS MER:Sverige krossade Italien – klara för åttondel i fotbolls-VM

ANNONS