Domare knockad i samband med målfirande

I seriefinalen mellan Halmstad BK och Brage åke domaren Per Melin på en tuff smäll. I samband med Brages målfirande fick han en axel i ansiktet och blev liggandes på planen.
– Det är en rejäl smäll. Han är helt oförberedd på det också, säger kommentatorn Marcus Magnusson i Discovery Plus.

|

Det var upplagt för seriefinal i superettan under lördagen när tvåan IK Brage gästades av serieledaren Halmstad i Borlänge.

Det var också HBK som tog ledningen genom en fint slagen frispark av Jonathan Svedberg i den 14:e minuten.

Men Brage skapade nerv i matchen när man kvitterade i den 46:e minuten genom Noa Söderberg.

Dock var det inte målet som fick mest uppmärksamhet utan att domaren Per Melin knockades i samband med firandet.

Bragespelaren Johan Arvidsson springer mot målskytten Söderberg och domaren Per Melin hinner inte uppfatta att spelaren är på väg att korsa hans löpväg. Arvidsson försöker undvika domaren, men hans axel råkade träffa Melins kind.

Per Melin såg ut att få rejält ont och lade sig ned på backen och blev uppassad av Halmstad-spelare och Bragespelare som såg att domaren fått en smäll. Även hemmalagets läkare var snabbt inne på konstgräset för att titta till domaren.

Efter ett kort avbrott kunde Melin sedan resa sig upp och döma klart matchen.

Tillställningen slutade sedermera 2-1 till Halmstad BK efter att Joseph Baffo avgjort toppmötet i den 88:e minuten.