Flera nyförvärv luftades när Häcken slog Lilleström

Efter sommaruppehåll och en rejäl transfersommar var det dags för Häcken att spela fotboll igen. Under lördagen besegrades norska Lilleström i en träningsmatch och fyra av lagets nyförvärv fanns med i startelvan.
– Det känns som de fick en bra skjuts. Vi startade med alla idag. Det var bra för mig att se de i vår miljö, säger tränare Robert Vilahamn efter matchen.

ANNONS
|

Efter en något haltande inledning på allsvenskan, med Häcken-mått mätt, parkerar Hisingsklubben på en fjärdeplats i allsvenskan.

Det har lett till att klubben agerat på transfermarknaden och plockat in fem nya spelare.

Målvakten Livia Peng är alltjämt kvar på EM med sitt Schweiz men övriga nyförvärv i form av Anna Sandberg, Aivi Luik, Dóra Zeller och Anna Anvegård var med i startelvan när Häcken gästades av Lilleström i en träningsmatch under lördagen.

– Det är en viktig satsning och att vi nu värvat in en del spelare. Vi har även sett över hur vi vill att Häcken ska spela fotboll och vilka spelare som passar för den modellen. Detta ligger till grund för att öka på nästa år och bygga vidare. Förhoppningsvis kan vi vara med och utmana i år trots allt, men om det inte blir så kan man inte lägga sig ned och dö, säger tränare Robert Vilahamn angående förstärkningarna.

ANNONS

Utöver nyförvärven debuterade 15-årige Kajsa Höglund i målet och fick känna på seniorfotboll för första gången mot den norska ligasjuan.

Anvegård nätade direkt

Häcken inledde matchen med att styra spelat och hade mycket boll mot det norska motståndet.

1-0 kom också efter dryga halvtimmen spelad när Andrine Hegerberg spelade fram nyförvärvet Anna Anvegård som elegant chippade in bollen i nät.

– Anvegård levererade direkt med ett jättefint mål. Man ser att det är en klasspelare direkt, säger tränare Robert Vilahamn efter matchen.

Häcken fyllde på med 2-0 strax innan halvtidsvisslan efter efter att Julia Karlenäs kunnat raka in bollen efter en fin framspelning av Filippa Curmark.

– Det var mycket av det man ville se i den första träningsmatchen efter uppehållet, säger tränare Robert Vilahamn.

Till andra halvlek gjorde BK Häcken ett antal byten men fortsatte med att komma runt på kanterna och dra nytta av sitt inläggsspel.

Efter en tilltrasslad situation vid ett inlägg där Lilleströms målvakt inte fick tag på bollen damp den ned framför inbytte Dilja Yr Zomers. Isländskan gjorde inga misstag och kunde tämligen enkelt rulla in 3-0 i den 66:e minuten.

Julia Karlenäs kunde sedan göra sitt andra mål för dagen efter att Häcken återigen kommit runt på kanten och hittat in till mittfältaren som kunde peta in bollen vid bortre stolpen.

ANNONS

– Vi har jobbat mycket med att våra ytterbackar ska komma med i det offensiva spelet och det var fint att se idag, säger tränare Robert Vilahamn.

Träningsmatchen var den första efter sommaruppehållet och en del av förberedelsen för återstarten av allsvenskan mot KIF Örebro DFF den 19:e augusti.

– Man får förstå att det är 10 poäng upp till Rosengård och det är extremt svårt att ta igen. Vi kan inte tjata om att vi ska vinna serien. Sedan är det extremt viktigt att ta lyckas knipa en Champions League-plats. Det är inom räckhåll och väldigt viktigt för oss att nå. Nu ska vi dessutom kvala in till Champions League parallellt med detta, säger tränare Robert Vilahamn angående återstarten av allsvenskan.

Härnäst väntar återigen norskt motstånd för Häcken då laget gästas av Vålerenga i ytterligare en träningsmatch den 30:e juli.

BK Häcken FF:s startelva

(4-2-3-1)

Kajsa Höglund – Anna Sandberg, Aivi Luik, Josefine Rybrink, Hanna Wijk – Julia Karlenäs, Filippa Curmark, Dora Zeller, Anna Anvegård, Adrine Hegerberg – Pauline Hammarlund.

ANNONS