Peter Abrahamsson höll nollan mot Sirius.
Peter Abrahamsson höll nollan mot Sirius. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Abrahamsson har tagit tillbaka startplatsen – höll nollan mot Sirius

Peter Abrahamssons, 36, plats som förstemålvakt såg ut att vara förlorad när Häcken värvade Andreas Linde.
Men veteranen har inte gett upp och de senaste matcherna är det han som stått mellan stolparna. Mot Sirius höll han nollan.
– Jag vill ju vara nummer ett. Idag gick det ju bra, säger han efter matchen.

ANNONS
|

Peter Abrahamsson har varit en konstant mellan stolparna i Häcken i nästan ett decennium. Men inför säsongen såg det tufft ut för 36-åringen. Häcken gjorde klart med prestigevärvningen Andreas Linde från tyska Greuther Fürth och Abrahamsson förpassades till bänken. Under våren startade han inte en enda match i allsvenskan.

– Det var en tuff början men alla i truppen behövs på sitt sätt och man får försöka vara redo när chansen ges. Men det är klart att det var en tuffare situation, säger Peter Abrahamsson.

Startat flera matcher i rad

Men under sommaren fick han åter chansen som förstemålvakt i allsvenskan och under Häckens Europaspel har han och Andreas Linde alternerat på startplatsen.

ANNONS

De senaste tre matcherna är det dock han som varit förstavalet. I segern mot Sirius höll han nollan och gjorde flera bra räddningar.

– Det är gött. Man vill vara med ute på planen och spela, det är därför vi håller på så det är gött, säger han efter matchen mot Sirius.

Ser du att du är nummer ett nu?

– Det vet jag inte, det får du fråga Joop (Oosterveld, tränare i Häcken) om.

Men vad tycker du?

– Jag försöker bidra när jag spelar. Jag vill ju vara nummer ett. Idag gick det ju bra, vi hoppas att det fortsätter så.

LÄS MER:Häckens vann – efter dubbla straffmål

LÄS MER:Se höjdpunkterna från Häcken–Sirius

LÄS MER:I huvudet på Joop Oosterveld – möt BK Häckens nya tränare

ANNONS