Häckens vann – efter dubbla straffmål

Häcken hade sex raka matcher utan seger. Mot Sirius kunde man till slut bryta den tunga sviten.
Nya tränaren Joop Oosterveld fick jubla i sin första hemmamatch.
Vinsten kom efter dubbla straffmål.
– Det är jag och Simon som tar straffarna. Han tog första då tänkte jag att då får jag ta andra, säger målskytten Ali Youssef.

ANNONS
|

Häcken kom till matchen mot Sirus med sex raka allsvenska matcher utan seger. I början av veckan sparkades dessutom tränaren Pål Arne ”Paco”Johansen. I ersättaren Joop Oostervelds första match blev det en förlust med 2-0 borta mot Hammarby.

Mot Sirius skulle Joop Oosterveld för första gången få segerjubla när Häcken kunde vinna efter dubbla straffmål.

– Det handlade inte om fotboll idag utan om lagets mentalitet. Klubben förtjänade segern i dag. Det har varit en hektisk situtation de senaste veckorna när vi har förlorat. Det handlade mer om mentalitet om att hålla oss samman som grupp och som ett lag, säger Joop Oosterveld efter matchen.

ANNONS

Vad betydde den här segern för dig personligen?

– Jag vill inte prata om mig själv eller mig själv det handlar om klubben men självklart är jag glad.

– Jag vill hjälpa klubben som en interimtränare. Jag försöker hjälpa klubben så mycket som möjligt så jag är självklart glad över segern. Men den här segern handlar om fansen och om de runt klubben. Jag är här i fem månader de kommer vara här i många, många år.

Redan i den första minuten fick Julius Lindberg ett bra nickläge, som dock gick över. Några minuter senare var det Ali Youssef som var nära när han snyggt vände bort en Siriusförsvarare och avslutade från nära håll. Jakob Tånnander i Siriusmålet tvingades till en bra räddning.

Häckenspelaren missnöjd

Sirius skulle dock äta sig in i matchen mer och mer efter den pigga Häckenstarten. Joakim Persson och Marcus Lindberg testade Peter Abrahamsson från bra lägen, men båda avsluten var svaga och veteranmålvakten kunde relativt enkelt rädda.

Häcken skulle åter rycka upp sig i slutet av halvleken och skapade flera bra lägen genom Agbonifo, Lars Olden Larsen och Youssef. Men de fick inte avsluten på mål och halvleken slutade mållöst. 0–0.

Häckenspelaren Ali Youssef var inte nöjd med den första halvleken.

ANNONS

– Första halvlek var inte så jävla bra, det var mycket bolltapp och onödiga saker men så gick vi in i paus och snackade och andra halvlek blev en helt annan match, säger Ali Youssef efter matchen.

Dubbla straffmål bakom segern

Häcken som kom ut bättre än Sirius till andra halvlek. Hisingslaget kunde så när ta ledningen när Simon Gustafson och Ali Youssef samspelade fint efter att Sirius slarvat i uppspelet. Youssef avlossade ett bra skott men Jakob Tånnander i Siriusmålet stod för en finfin räddning.

När Sirius stack upp i en kontring stod Peter Abrahamsson i vägen.

Häckens spelövertag skulle till slut löna sig när Jeremy Agbonifo gjordes ner i straffområdet i den 70:e minuten. Domare Fredrik Klitte pekade på straffpunkten. Fram stegade lagkapten Simon Gustafson och han var säkerheten själv när han dunkade in ledningsmålet från elva meter.

Några minuter fick Häcken straff igen när Ali Youssef blev fälld. Han tog själv hand om straffen och satte dit slutresultatet 2-0.

– Det är jag och Simon som tar straffarna. Han tog första då tänkte jag att då får jag ta andra, säger Ali Youssef.

Var det inga diskussioner efter att Simon satte första?

– Nej,nej. Han är en skön kille, en broder. Det var inga diskussioner.

ANNONS

Det var Ali Youssefs nionde mål för säsongen.

Så startade Häcken

(4-3-3): Peter Abrahamsson – Julius Lindberg, Marius Lode, Johan Hammar, Adam Lundkvist – Simon Gustafson, Samuel Leach Holm, Romeo Amane – Jeremy Agbonifo, Ali Youssef, Lars Olden Larsen.

LÄS MER:Tung debut för nye tränaren – Häcken föll mot Hammarby

LÄS MER:Ali Youssef visar upp sitt älskade Biskopsgården

LÄS MER:De kan ta över som tränare i BK Häcken efter "Paco” Johansen

ANNONS