Efter EM-missen – säsongen över för Carl Bengtström

EM blev en besvikelse för Carl Bengtström. Nu är säsongen över och Öis-löparen missar Finnkampen.
– Om han skulle springa max på tävling skulle han riskera en riktig skada, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Carl Bengtström har slagit igenom stort i år och vann brons på 400 meter på inomhus-VM i våras.

I hans huvudgren 400 meter häck gick han in i EM som fjärderankad och ett svenskt medaljhopp. Men mästerskapet i München som avgjordes tidigare i augusti blev en missräkning.

Bengtström missade final och berättade efteråt att han han fått en känning i låret.

– Det känns inte bra. Jag kände mig trött från början och vet inte riktigt vad som hände. Sen drog det till lite i baklåret efter tre häckar, jag vet inte vad som hände, sa han till SVT.

ANNONS

Skulle sprungit Finnkampen

Nu meddelar Svenska friidrottsförbundet att 22-åringens säsong är över.

– Allting har känts bra tidigare på träning, men när han nu skulle trycka på lite extra blev det samma känning som på EM. Jättetråkigt såklart att Carl inte kan vara med i Finland, men helt rätt beslut, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist i ett pressmeddelande.

Målet var att Bengtström skulle ställa upp på 400 meter slätt i Finnkampen som avgörs i Helsingfors i helgen men så blir alltså inte fallet.

– Just nu handlar det bara om en känning, men om han skulle springa max på tävling skulle han riskera en riktig skada. Så tyvärr är säsongen över för Carl, säger Bergqvist.

LÄS MER:Carl Bengtströms missräkning – missar final

LÄS MER:Carl Bengtström har sovit sig till toppen: ”Viktigare än själva träningen”

ANNONS