Carl Bengtströms missräkning – missar final

Örgrytes Carl Bengtström gick in i EM som ett svenskt medaljhopp. Det slutade dock i missad final för 22-åringen.
– Det kändes rätt bra inför. Jag vet inte vad jag ska säga. Det var inte bra i dag, säger han till SVT.

ANNONS
|

Carl Bengtström, 22, gick in i EM i München som rankad fyra på 400 meter häck och sågs som ett svenskt medaljhopp.

Drömmen om medalj krossades dock direkt för Öis-löparen.

Han öppnade sin semifinal starkt men föll tillbaka och innan han på upploppet avancerade igen. Forceringen räckte dock inte. Bengtström blev inte topp två, vilket krävts för direkt avancemang till final, och tiden, 49.52, räckte inte. Han var sex hundradelar från andraplatsen i heatet.

Det var en besviken Carl Bengtström som mötte SVT efter uttåget.

– Det känns inte bra. Jag kände mig trött från början och vet inte riktigt vad som hände. Sen drog det till lite i baklåret efter tre häckar, jag vet inte vad som hände, säger han.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det krampar till. Det är lite oklart men det är inte bra, det är det inte. Jag vet inte vad som hände och jag kan inte förklara det tyvärr.

”Ingen förklaring”

Bengtström, som tog brons på 400 meter på inomhus-VM i våras, tror inte att det handlar om press eller anspänning.

– Det är mer att det känns dåligt. Jag har ingen förklaring riktigt. Jag har laddat upp som vanligt.

Carl Bengtström var utifrån sin ranking direktkvalificerad till semifinal och behövde inte springa onsdagens försöksheat. Tränare Erik Olsson om ifall det blev en nackdel att gå in direkt i semifinal:

– Det här ska ändå vara hans fördel att inte behöva springa i går. Vi körde ett träningspass i stället.

Kramer vidare på tid

Andreas Kramer missade att ta sig direkt till fredagens semifinal på 800 meter. Men till slut gick han vidare på tid. Han slutade femma i loppet på 1.46,50.

– Det var tufft i dag. Jag gjorde taktiskt exakt så som vi pratat om, något snabb öppning kanske. Sista 100-150 när jag trycker till svarar det inte som jag vill, säger Kramer.

Lovisa Lindh femma

På damernas dito blev det inte vad Lovisa Lindh hoppats på. Efter en femteplats och en tid på 2.03,48 i sitt försöksheat blev det inget avancemang till semifinal.

ANNONS

Det blir inte heller svenskor i finalen på 3 000 meter hinder. Linn Söderholm och Emilia Lillemo slogs ut i försöken på Olympiastadion.

Söderholm slutade tia i sitt heat, och eftersom bara de fyra främsta i varje heat plus de fyra bästa tiderna gick till final, tog EM-äventyret slut direkt.

Emilia Lillemo slutade på 13:e plats i sitt heat.

På 200 meter tog sig Lisa Lilja, 25, vidare till semifinal efter att ha knipit fjärdeplatsen i sitt heat med tiden 23.20. Det är hennes tredje snabbaste tid i karriären.

– Allt har fallit på plats, när man väl känner sig i form då är det precis som att allt bara flyter på. Jag ska verkligen njuta och ta tillvara på detta, säger Lisa Lilja i SVT.

På samma sträcka slogs Julia Henriksson, 22, ut i sitt försöksheat.

LÄS MER:Duplantis rev direkt – men är vidare till final

LÄS MER:Carl Bengtström har sovit sig till toppen: ”Viktigare än själva träningen”

ANNONS