AS Roma inför mötet mot Elfsborg: Det här kan du göra i Borås

Dalsjön, Textilmuseet och muralmålningar. Det är vad storklubben AS Roma rekommenderar sina supportrar att besöka när de är i Borås.
Bortalaget har nämligen förberett en pamflett med information, som bland annat innehåller tips om vad man kan hitta på i staden.

ANNONS
|

Under torsdagen spelar IF Elfsborg mot det italienska laget AS Roma på en fullsatt Borås Arena. Men hur ska de italienska supportrarna tillbringa kvällen i Borås – förutom att se matchen? En broschyr på italienska har förberetts av bortalaget, matchen till ära.

Två mötesplatser har pekats ut för supportrarna som vill äta och dricka något innan matchen: Brasseriet och/eller Ölstugan Tullen.

För supportrar som introduceras för Borås för första gången bjuder pamfletten dessutom på en del historia. ”Borås grundades på 1600-talet och har en lång tradition kopplat till textilindustrin, som satt en outplånlig prägel på stadens kulturella identitet”, står det bland annat, samtidigt som Textilmuseet rekommenderas för besökare som en av de viktigaste landmärkena i staden.

ANNONS

”Staden är också känd för många offentliga konstverk som finns i hela området och erbjuder olika grönområden, som Dalsjöparken och Dalsjön, idealiska för utomhusaktiviteter och tillbringa en avkopplande dag med din familj”, heter det.

Öl och konst

Borås har däremot mer att erbjuda – särskilt närmare hemmaplan än Dalsjön, menar Katja Sjöblom, digital kommunikatör på Borås destinationsbolag TME.

– Det är lite långt bort, dit kommer de inte kunna hinna ta sig tror jag, säger hon, och fortsätter:

– Om de vill uppleva parker och grönområden hade de snarare kunnat gå till stadsparken, och Ramnaparken är väldigt fin också.

Annars verkar Romas supportrar prickat in Borås sevärdheter rätt bra.

– De kan dricka öl på stan och upptäcka konsten, vi har ju ett hundratal muralmålningar runt om i stadskärnan som är fria att uppleva. Det finns också flera ställen där man kan sitta och ta en öl och spela spel, eller bowla eller så, säger Katja Sjöblom.

Möts i Europa League

Hur många italienare som kommer på matchen är oklart, men bortalaget har tilldelats 665 biljetter på ena kortsidan, plus några på långsidan. Biljetterna till matchen är slutsålda. Hittills har det inte märkts av något större inflöde av italienska turister, enligt Katja Sjöblom.

– Inte ännu, men spelarna bor på Grand Hotel och i går kväll var det lite fans som stod utanför. Vi får se, jag tror det kommer bubbla i stan i kväll.

ANNONS

Hemmalagets supportergrupp Guliganerna har dock inga planer på att välkomna italienarna.

– Det skiter väl vi i, tänkte jag säga, säger ordföranden Emelie Hultin, och fortsätter:

– Men vi ska ha uppladdning på Gula torget i tre timmar innan matchen börjar, så det är det vi planerar.

Matchen som ska spelas under torsdagskvällen är en Europa League-match. Elfsborg är lägst rankat i ligan, medan Roma är ett av topplagen. Förutom uppladdning planeras ett tifo hos Elfborgsklacken, säger Emelie Hultin.

– Det är alltid kul att ta emot större lag, sedan är det klart att man blir nervös och man vill att det ska gå bra. Jag är nöjd om vi håller oss till bra siffror, men jag är ju ännu nöjdare om vi skulle vinna. Det hade varit sjukt om vi lyckas.

LÄS MER:Dags för Elfsborg att ta sig an Roma på hemmaplan

LÄS MER:Romatränaren imponerad av Hiljemark: ”Gillar hans spelsätt”

LÄS MER:Elfsborgs oro inför matchen mot Roma: Publik med falska biljetter

LÄS MER:Romas kaosveckor inför matchen mot Elfsborg

ANNONS