Romatränaren imponerad av Hiljemark: ”Gillar hans spelsätt”

Romatränaren Ivan Juric hade Oscar Hiljemark som spelare i Genoa.
Nu imponeras han av 32-åringens jobb med Elfsborg.
– Jag tycker om hans spelsätt, säger Juric på presskonferensen på Borås Arena dagen innan match.

ANNONS
|

Storlaget Roma är på plats i Borås. På onsdagskvällen var laget ute och kände på konstgräsmattan och bekantade sig med omgivningarna. Storstjärnan Paulo Dybala ska enligt uppgift ha gått ut på planen i tre sekunder innan han vände in i spelargången igen.

Kort därefter äntrade tränaren Ivan Juric och lagkaptenen och landslagsmannen Lorenzo Pellegrini podiet och svarade på frågor från de italienska och svenska journalisterna.

Ivan Juric tog över Roma för bara ett par veckor sedan efter att ikonen Daniele De Rossi fått sparken. Sedan Jurics ankomst har Roma vunnit båda sina ligamatcher och spelat oavgjort mot Athletic Club i Europa League.

ANNONS

”Har alltid haft en mycket bra relation”

Kroaten har förflutet i flera Serie A-klubbar och under tiden i Genoa hade han Elfsborgstränaren Oscar Hiljemark i laget. Hiljemark sa tidigare under onsdagen att han hämtat inspiration från Juric och att de båda haft en bra relation. Juric skiner upp när han får frågan om Hiljemark på presskonferensen.

– Han var en mycket bra spelare, så jag ville ha honom till Genoa. Tyvärr så var situationen inte optimal för varken mig eller honom där. Men både som spelare och person var han väldigt lätt att ha att göra med. Vi har alltid haft en mycket bra relation, säger Romatränaren.

Den icke optimala situationen Juric refererar till var att laget stundtals gick tungt i ligan och kroaten fick sparken och återanställdes om vartannat.

Några år senare ska han möta sin gamla spelare och dennes Elfsborg i Europa League, på ett fullsatt Borås Arena.

– Jag tycker om Oscars spelsätt. De spelar 3–4–3 och på ungefär samma sätt som vi gjorde i Genoa. De är aggressiva, spelar direkt och har bra spelare. Speciellt anfallarna och yttrarna, säger han.

Turbulent tid

Elfsborg är lägst rankat i hela Europa League och Roma är bland de högst rankade. Ändå tror inte tränare Juric på underskattning.

– Det finns många faktorer som spelar in, till exempel värdet på motståndaren och att matchen spelas på konstgräs, men det betyder inte att vi ska sänka ribban. Vi vill göra det bättre varje dag och jobba hårt med ett leende på läpparna. Vi har haft bra resultat på sistone. Så det är den mentaliteten vi kommer ha inför den här matchen, säger Juric.

ANNONS

Det har alltså varit en mycket turbulent tid för Roma i inledningen av säsongen, även om resultatet gått deras väg de senaste veckorna. Supporterprotesterna efter sparkningen av De Rossi har varit massiva, och det har även funnits rapporter om missnöje i spelartruppen.

Flera rutinerade spelare ska ha vädrat sitt missnöje med ledningen och ägarfamiljen Friedkin. Lorenzo Pellegrini ska till och med ha erbjudit sig att lämna ifrån sig kaptensbindeln. Det bekräftar han inte på presskonferensen, men är ändå tydlig:

– Jag är ärlig med vad jag tycker och jag säger allting sanningen. Men den dagen var det ingen som frågade efter min sanning. För mig är Roma det viktigaste, det finns inget annat. När det kommer till bindeln så är den viktig och jag bär inte bara den på söndagar (matchdag), jag bär den varje dag.

Avser vila spelare

I söndags besegrade Roma Venezia och kommande söndag väntar ny match mot Monza. Men först ska Elfsborg besegras. Ivan Juric hoppas att man lyckas med, vad som tros vara, en reservbetonad uppställning.

– Matchen mot Monza är viktig, men det betyder inte att vi inte vill göra det bra i Europa League också. Det visade vi mot Athletic senast. Självklart kommer jag behöva använda fler spelare för att vi ska fortsätta vara konkurrenskraftiga. Det tar på energin med långa resor, så jag kommer behöva byta ut några spelare, säger han.

ANNONS

Det kan exempelvis innebära att stjärnor som Pellegrini, Dybala och Gianluca Mancini vilar, men också att nyförvärvet Mats Hummels, världsmästare med Tyskland 2014, gör debut.

LÄS MER:Oscar Hiljemark möter sin gamle tränare från tiden i Serie A

LÄS MER:Elfsborgs oro inför matchen mot Roma: Publik med falska biljetter

LÄS MER:Romas kaosveckor inför matchen mot Elfsborg

ANNONS