Vissa individer i Nederländerna har blivit så tama att de kan bli en samhällsfara, enligt nederländska myndigheter.
Vissa individer i Nederländerna har blivit så tama att de kan bli en samhällsfara, enligt nederländska myndigheter. Bild: Junge

Nederländerna ska skjuta varg – med paintball

Vargarna i Nederländerna har hamnat i skottlinjen för ett nytt tilltag. Myndigheterna tycker att de nederländska vargarna blivit för tama och det ska man råda bor på – med paintball.

ANNONS
|

Paintball-fantaster i Nederländerna kan nu få användning för sina färdigheter på andra vis än att skjuta på sina kompisar. Nu ska nämligen vissa vargar i landet skjutas med paintballkulor för att djuren inte ska bli för tama, rapporterar BBC.

Vissa individer i Nederländerna har blivit så tama att de kan bli en samhällsfara, enligt nederländska myndigheter. Paintball-beslutet togs efter att en video blev viral i landet där en varg sågs promenera förbi en familj i Hoge Veluwes nationalpark i provinsen Arnhem.

Speciella jägare

Genom att skjuta vargar med paintball-kulor hoppas myndigheterna i provinsen att vargarna ska börja hålla mer avstånd till människor. En av vargarna i området ska vara så van vid människor att den aktivt försöker komma fram till personer som går i nationalparken.

ANNONS

Valet av paintballgevär som vapen mot de tama vargarna har också ett annat syfte. På så vis kan personalen i parken se vilka vargar det är som blivit skjutna.

Men myndigheterna i Arnhem menar att det inte går att att ta sitt paintball-gevär och ge sig ut i den nederländska vildmarken. Utan det är bara vissa jägare som får tillåtelse till att ta del av paintball-jakten på varg och när jakten kommer att dra igång är fortfarande oklart.

LÄS MER:Vargarna på Nordens Ark har avlivats

LÄS MER:Forskare har klonat fram en polarvarg

LÄS MER:Jobbigt att avliva vargarna ”far och son” på Nordens ark

ANNONS