En kvinna attackerades av en hök som tappat en orm på henne.
En kvinna attackerades av en hök som tappat en orm på henne. Bild: Ondrej Prosicky via Mostphotos

Kvinna i Texas attackerades av orm och hök – samtidigt

En kvinna i östra Texas hade maximal otur när en hök tappade en orm rakt på henne. Samtidigt som höken gick till attack för att få tillbaka sitt byte surrade ormen fast sig runt armen och högg mot hennes ansikte, det skriver CBS News.

ANNONS
|

Peggy Jones, 64, hade maximal otur när hon i slutet av juli var ute och klippte gräs. Från ingenstans föll en orm från himlen och nästan omedelbart attackerades hon av en hök, det berättar hon för CBS News. Höken, som hade tappat ormen den planerade att äta till lunch, gick till attack med sina klor samtidigt som ormen lindade sig runt Peggys arm och högg mot hennes ansikte.

Då hon varit mitt ute på gräsmattan stod det klart att höken måste tappat ormen medan den flög och den panikslagna ormen föll rakt på henne.

– Medan jag försökte slunga min arm och slunga av ormen så virade den sig runt min arm. Ormen högg mot mitt ansikte och träffade mina glasögon några gånger. Jag slungade och slungade och han högg och högg, säger hon till CBS News.

ANNONS

Skadades av ormen

Hon berättar att höken dök mot henne och tog tag i ormen. Trots att den försökte lyfta igen så släppte inte ormen taget om Peggys arm. Det tog höken flera försök innan den flög iväg med ormen igen. Då var Peggys arm uppriven av fågelns klor och hennes glasögon hade hack i sig från ormens tänder.

När hon kom till sjukhuset hade hon sticksår, skärsår, skrubbsår och stora blåmärken.

Peggy Jones bor i Silsbee nära gränsen till Louisiana och hon säger att det är vanligt att man ser både hökar och ormar. Det var inte ens första gången hon såg en hök som fångat en orm.

Exakt vilken sorts orm och hök det var som attackerade henne är oklart men efter en natt på sjukhus stod det klart att ormen inte var giftig. Idag har såren läkt väl men Peggy Jones har märkt att hon fortfarande påverkas av händelsen.

– Innan har jag aldrig haft sömnproblem men nu har jag nog fått sju eller åtta timmars sömn totalt under de senaste två veckorna, säger hon.

Hon berättar att hon vaknar upp i panik och att det känns som att hon återupplevt hela händelsen.

LÄS MER:Hotade giftormen har lagt ägg på Universeum

LÄS MER:Aggressiva kråkor gick till attack i Trädgårdsföreningen

LÄS MER:Skenande mödradödlighet i USA

ANNONS