Kamala Harris har säkrat tillräckligt stöd för att nomineras

Kamala Harris har säkrat stöd från tillräckligt många delegater för att nomineras som Demokraternas presidentkandidat i USA-valet. Det rapporterar AP. Samtidigt riktar hon skarp kritik mot Donald Trump.
– Jag är väl bekant med Donald Trumps typ, sa hon natten till tisdag svensk tid.

ANNONS
|

För att nomineras som det demokratiska partiets presidentkandidat krävs att minst hälften av delegaterna som medverkar vid konventet i Chicago 19-22 augusti uttrycker sitt stöd för den tilltänkta kandidaten.

Enligt en undersökning som nyhetsbyrån AP har genomfört har Kamala Harris redan nått detta antal, det vill säga stöd från fler än hälften av delegaterna.

Det innebär att processen om vem som kan bli aktuell som Kamala Harris vicepresidentkandidat parallellt kan ta fart.

Tiden är knapp.

Senast 7 augusti ska Demokraterna formellt förhandsnominera nya kandidater till posterna som president och vicepresident.

Det framgår av en telefonkonferens som partiets nationella kommitté har hållit med journalister.

ANNONS

Kamala Harris ska utse vicepresidentkandidat

Det innebär att Kamala Harris får kort om tid att utse parhäst i höstens val, där hon förväntas ställas mot Donald Trump.

Vid ett framträdande på det demokratiska partiets kampanjhögkvarter i Delaware gav vicepresident Kamala Harris natten till tisdag svensk en föraning om vad som väntar i retoriken inför valet 5 november.

Under framträdandet talade hon bland annat om sin bakgrund som jurist och åklagare i Kalifornien. Det rapporterar TT.

– Där tog jag mig an förövare av alla de slag. Sådana som förgrep sig på kvinnor. Bedragare som bestal konsumenter. Fuskare som bröt mot regler för egen vinning. Så tro mig, jag är väl bekant med Donald Trumps typ, sa Harris och anspelade på expresidentens domar i civil- och brottmål.

LÄS MER:Beyoncé ger Kamala Harris full frihet till kampanjlåt

LÄS MER:USA-kännare: Israellinje kan gynna Harris

LÄS MER:En besvärlig tid framåt väntar Demokraterna

ANNONS