En skola i Indien har stängs ner efter att en lärare uppmanat sina elever att slå en klasskompis. Arkivbild på ett klassrum i Indien.
En skola i Indien har stängs ner efter att en lärare uppmanat sina elever att slå en klasskompis. Arkivbild på ett klassrum i Indien. Bild: Dar Yasin

Indisk skola stängs – lärare uppmanade elever att slå klasskompis

En privatskola i den indiska delstaten Uttar Pradesh har stängts ner av landets myndigheter efter att en lärare uppmanat sina elever att slå en klasskompis. Läraren har sagt att hon inte skäms för sina handlingar.

ANNONS
|

En sjuårig pojke i Indien har misshandlats av sina klasskompisar på uppmaning av sin lärare, rapporterar BBC.

Händelsen filmades och har nu blivit viral på sociala medier. I bakgrunden går det att höra läraren uppmana eleverna att de ska ”slå honom hårdare” och att hon dirigerar vart på kroppen de ska slå sin klasskompis.

Enligt den sjuåriga pojkens familj var det en bestraffning på grund av att pojken tagit fel på sitt schema. Nu har myndigheterna stängt ner skolan och startat en utredning kring händelsen. Eleverna som gått på den nu nedstängda skolan ska omfördelas till andra skolor i området.

ANNONS

Läraren har sagt till det indiska nyhetsnätverket NDTV att hon inte ångrar sina handlingar och försökte motivera det med att det är viktigt att ”kontrollera” barnen i skolan.

– Jag skäms inte. Jag har tjänat folket i den här byn som lärare. De är alla med mig, säger hon till NDTV.

Lärare fällde kommentar om muslimer

Men händelsen har inte bara fått spridning på grund av det våld som barnen uppmanas till, utan även för att läraren nämner pojkens religion. Det har väckt reaktioner om att våldet skulle ha särskilts riktats mot pojken för att han är muslim.

Enligt NDTV uppger polisen att de fastställt att läraren sagt att "de muslimska barnens mammor som inte uppmärksammar sina barns studier, de barnen får sina studier helt förstörda”.

Pojkens pappa rapporterade händelsen till den lokala polisen, men valde att inte väcka åtal.

– Min sjuåring torterades i en timme eller två. Han är rädd. Det här är inte en hindu-muslimsk fråga. Vi vill att lagen ska ta det här i sina egna händer, säger pojkens pappa till NDTV.

Människorättsgrupper har varnat för att hatbrott och våld som riktats mot muslimer i Indien ökat sedan landets premiärminister Narendra Modi tillträdde 2014.

ANNONS

LÄS MER:Dödsfall väcker rädsla för våldsam ko-aktivism i Indien

LÄS MER:Indien: Samkönade äktenskap ”elitistiska”

LÄS MER:10-årig pojke dödades av sin släkt för en ritual

ANNONS