Biden presenterade beslutet att hoppa av valet i ett brev som han lade upp på X.
Biden presenterade beslutet att hoppa av valet i ett brev som han lade upp på X. Bild: Susan Walsh

Här är Joe Bidens brev

På söndagskvällen kom nyheten om att Joe Biden hoppar av presidentvalet 2024. Detta efter ett stort internt tryck inom det demokratiska partiet. Biden presenterade beslutet i ett brev som han lade upp på X.
Här är hela brevet översatt.

ANNONS
|

”Under de senaste tre och ett halvt år har vi gjort stora framsteg som nation.

I dag har Amerika den starkaste ekonomin i världen. Vi har gjort historiska investeringar för att återuppbygga vår nation, vi har sänkt läkemedelskostnader för de äldre och byggt upp en billigare sjukvård för ett rekordstort antal amerikaner. Vi har förmedlat viktig och välbehövlig vård till veteraner som blivit exponerade för giftiga ämnen. Vi har röstat igenom den första vapensäkerhetslagen på 30 år. Vi har också utnämnt den första afroamerikanska kvinnan som ledamot av Högsta Domstolen och har röstat igenom den mest betydande klimatlagstiftningen i världshistorien.

ANNONS

Amerika har aldrig varit i en bättre position att leda än vad det är idag.

Jag är medveten om att inget av detta hade kunnat göras utan er, det amerikanska folket. Tillsammans överbryggade vi problemen med pandemin och den värsta ekonomiska krisen sedan den stora depressionen (på 1930-talet). Vi har försvarat och bevarat vår demokrati. Vi har förnyat och stärkt våra allianser runt om i världen.

Det har varit den största äran i mitt liv att få tjänstgöra som Er president. Trots att det varit min ambition att försöka bli återvald tror jag att det är bäst för mitt parti och för landet om jag stiger åt sidan och fullföljer mina uppdrag under resten av min tid som president.

Jag kommer att tala till nationen senare i veckan.

För tillfället vill jag tacka alla de som arbetat så hårt för att få mig återvald. Jag vill tacka vicepresident Kamala Harris, som varit en extraordinär partner i allt detta arbete.

Och låt mig uttrycka mitt hjärtas tacksamhet till det amerikanska folk för den tillit och tro som ni haft för mig.

Jag tror i dag det som jag alltid har sagt:

Det finns ingenting som Amerika inte klarar – när vi gör det tillsammans. Vi behöver bara komma ihåg att vi är Amerikas Förenta Stater.”

ANNONS

Se brevet som Joe Biden lade upp på X här nedan.

LÄS MER:Joe Biden hoppar av som presidentkandidat

ANNONS