Donald Trump åtalas på 37 punkter

USA:s tidigare president Donald Trump åtalas på 37 punkter, rapporterar Reuters. På tisdag ska han inställa sig i en domstol i Miami.

ANNONS
|

Donald Trump åtalas på 37 punkter och ska inställa sig hos en domstol i Miami på tisdag. Det offentliggjordes under fredagen. Därmed blir han den första före detta presidenten som ställs inför rätta för ett federalt brott.

Bakgrunden till det omfattande åtalet är de hundratal hemliga dokument som hittats i hans bostad Mar-a-Lago i Florida efter att han lämnade sin post som president. Efter räden som genomfördes av FBI i augusti år 2022 har Donald Trump granskats av en särskild åklagare på justitiedepartementet.

Dokumenten ska innehålla väldigt känslig information så som militära uppgifter om bland annat USA:s kärnvapenprogram. Det ska också finnas information om USA:s och andra länders försvarsförmåga.

ANNONS

Påstår sig vara oskyldig

Uppgifter kring att Donald Trump skulle åtalas började komma ut under natten till fredagen svensk tid. Enligt Reuters ska han då ha skrivit på sin plattform ”Truth Social”:

”"I AM AN INNOCENT MAN!"

Han menar att han är oskyldig och att dokumenten inte var hemligstämplade.

Tidigare rapporterades det att två av Donald Trumps advokater nu lämnat sina uppdrag och inte längre företräder honom.

Samtidigt som han nu åtalas kampanjar han för att ställa upp i nästa presidentval för att ta tillbaka posten som USA:s president.

Åtalet är det andra mot Donald Trump. Tidigare i våras kom ett åtal gällande bokföringsbrott. Då ska Donald Trump enligt åklagarna ha beordrat utbetalningar till personer som hotat med att läcka känslig information i samband med hans valkampanj år 2016.

LÄS MER:Två Trumpadvokater lämnar sina uppdrag

LÄS MER:"Dokumentfallet" – nu hotas Trump av fängelse

LÄS MER:Mike Pence tar strid för den republikanska själen

ANNONS