18 000 kor döda efter explosion

Mer än 18 000 kor har dött i en explosion och efterföljande brand på en mjölkgård i Texas. Nu uppmanar djurrättsgrupper till federala lagar som syftar till att skydda djur från dödliga bränder.

ANNONS
|

En explosion har tidigare i veckan inträffat på en mjölkgård i Texas, rapporterar New York Times. Explosionen orsakade en omfattande brand som spred sig i byggnaden och till flera av de djurhägn som fanns på gården.

En anställd på gården ska ha fastnat inne i byggnaden men fått hjälp av räddningstjänsten att ta sig ut. Personen blev svårt skadad och fick föras till sjukhus. Resten av personerna som befann sig på gården ska ha klarat sig.

Värre var det för gårdens djur. Minst 18 000 kor befaras ha omkommit i explosionen och den efterföljande branden, vars orsak nu är under utredning.

ANNONS

Kan bli en av de dödligaste boskapsbränderna någonsin

Den omfattande branden och de många djur som dött i den kan gå till historien som en av de dödligaste boskapsbränderna USA upplevt.

– Det här är den dödligaste branden som involverat boskap som skett det senaste decenniet, sedan vi började registrera dem år 2013, säger Marjorie Fishman, en talesperson för djurskyddsgruppen Animal Welfare Institute, enligt Sky News.

De vill nu att federala lagar ska införas för att förhindra ladugårdsbränder, som de menar dödar hundratusentals husdjur varje år.

Omkring 6,5 miljoner husdjur har dött i sådana bränder under det senaste decenniet, varav de flesta av dem är fjäderfä.

Nötkreatur har dock dött i massor under andra omständigheter.

År 2016 dog över 35 000 mjölkkor i Texas i en snöstorm. Följande år förlorade flera bönder i Kalifornien sina hjordar i de förödande skogsbränderna.

LÄS MER:”Kokainflodhäst” död – blev påkörd av bil i Colombia

LÄS MER:Zebra höll på att bita av mans arm – fick skjutas av polis

LÄS MER:Italien vill förbjuda labbodlat kött för att skydda sitt matarv

ANNONS