Sir Väs tillfångatagen på Skansen

Kungskobran Sir Väs som varit borta över en vecka är nu tillfångatagen. Enligt Skansen-akvariet ska kobran ha gett upp under natten och krupit tillbaka till sitt bo.
Därefter kunde han tas om hand av Kolmårdens reptilexpert.

ANNONS
|

Förra lördagen blev besökare på Skansen-akvariet vittne till hur ormen smet via en takarmatur. Händelsen fångades på film och akvariet utrymdes. Sedan dess har ett intensivt sökande pågått efter den dödligt giftiga ormen.

Det var förra lördagen som Skansen-Akvariet fick utrymmas efter att kungskobran Sir Väs smitit från sitt terrarium.
Det var förra lördagen som Skansen-Akvariet fick utrymmas efter att kungskobran Sir Väs smitit från sitt terrarium. Bild: Henrik Montgomery/TT

– Vi har nu haft stängt och bedrivit kobrajakt under en vecka men nu kan vi äntligen öppna igen, skriver Skansen-akvariet i ett pressmeddelande.

Ska ha stuckit ut huvudet genom en lucka

I det beskriver de hur de första dagarnas sökande efter ormen var resultatlöst eftersom de i huvudsak säkrat upp och skaffat sig överblick över byggnaden. Därefter har Skansen-Akvariet fått hjälp av bland annat el och vvs-företag och Tullverket i sökandet efter Sir Väs. Med röntgenkameror lyckades man lokalisera ormen som dock ska ha smitit då de sågade upp hål för att komma åt honom. En gång ska han till och med ha stuckit ut huvudet genom en lucka, enligt Skansen-akvariet.

ANNONS

I natt ska ormen ha gett upp och krupit tillbaka till sitt hem där han infångats av reptilexperten Kalle Melkersson från Tropicariet i Kolmården.

LÄS MER:Sir Väs på rymmen en vecka – detta har hänt

LÄS MER:Kungskobran Sir Väs har rymt igen

LÄS MER:Så rymningssäkert är reptilariet på Universeum

ANNONS