Kraftig explosion i villa i Upplands-Bro

Polisen i Stockholm larmades tidigt på torsdagsmorgonen om en kraftig explosion i en villa i Kungsängen i Upplands-Bro.
Attentatet misstänks enligt TT ha kopplingar till ett tidigare mord i konflikten mellan Foxtrotnätverket och Dalennätverket.

ANNONS
|

Polisen larmades till adressen i området Stentorp i Upplands-Bro vid 06.59.

– Något har detonerat i eller i anslutning till en mindre villa och orsakat omfattande materiella skador på huset, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Enligt Wikdahl tyder allt på att huset var tomt när det smällde och inga personskador har rapporterats.

Explosion kändes på långt håll

På sociala medier skriver människor att smällen både hörts och känts lång väg.

Polisen misstänker nu att sprängattentatet har koppling till den pågående konflikten mellan de kriminella grupperingarna Foxtrot och Dalennätverket.

På adressen där det under morgonen exploderade var nyligen en man i 25-årsåldern skriven. Mannen tros nu gömma sig utomlands efter att han misstänks för inblandning i ett uppmärksammat mord på en restaurang i Huddinge i slutet av januari i år.

ANNONS

Inne på restaurangen sköts en 15-åring kille till döds, och rättegången efter mordet inleddes nyligen. Enligt misstankarna ska mannen i 25-årsåldern ha lämnat över pengar till en 16-åring som misstänks ha utfört dödsskjutningen.

Under torsdagsförmiddagen har en större polisinsats pågått vid villan där mannen i 25-årsåldern alltså nyligen var skriven.

En kvinna som bor granne med den söndersprängda villan berättar för TT att hon vaknade av smällen och att tryckvågen krossade fönster, en ruta i duschen och slog upp ytterdörren. Först trodde hon att det var militären som sköt. Ljudet av automateld hörs regelbundet i området från ett närliggande skjutfält. Men hennes hundar reagerade annorlunda, och en av dem sprang ut.

– Det här är jätteotäckt, det går inte att sätta ord på. Man har alltid trott att man är säker för att man bor på militärt område och mitt i skogen där ingenting finns.

Enligt henne är det ett litet område med villor, där alla känner alla.

– Vi har bara tur att vi bor så att vi har sovrummet åt andra hållet, så att vi inte fick glas på oss. Det här är ofattbart, säger hon till TT.

LÄS MER:Gängkriminellas anhöriga tvingas gömma sig

LÄS MER:Polisen inleder nationell särskild händelse mot våldsvågen

LÄS MER:Forskare: Gängens ekonomi går inte runt på partyknark

ANNONS