En person misstänkt för inblandning i mordet på Einár

En person har delgivits misstanke om brott i samband mordutredningen som pågår efter dödsskjutningen på rapparen Einár i oktober 2021. Personen är skäligen misstänkt, detta rapporterar P3 Krim.

ANNONS
|

Åklagaren Marina Chirakova säger till P3 Krim att personen har blivit hörd i ärendet och är misstänkt för att på något sätt ha varit inblandad i brottet.

– Men vad personen har sagt eller hur personen ställer sig till misstanken, det kommenterar jag inte, säger Marina Chirakova till P3 Krim.

Personen är skäligen misstänkt, men har enligt åklagaren inte begärts häktad.

– Jag bedömde att misstanken var så pass svag att tvångsmedel inte skulle användas.

Polis på plats i Hammarby sjöstad i södra Stockholm efter att Einár hittats skjuten.
Polis på plats i Hammarby sjöstad i södra Stockholm efter att Einár hittats skjuten. Bild: Christine Olsson/TT

Sköts till döds

Det var sent på kvällen, torsdagen den 21 oktober 2021, som polisen larmades till Hammarby sjöstad, söder om Södermalm i Stockholm, där flera skott enligt inringare skulle ha avlossats. På plats fann man rapparen Nils ”Einár” Grönberg, svårt skottskadad. Han avled ett par timmar senare av sina skador.

ANNONS

Einár hade kopplingar till Stockholms kriminella gängmiljö. Våren 2020 utsattes han för människorov av en annan rap-artist från Vårbynätverket. Rapparen dömdes året därpå till fängelse i två och ett halvt år. Under samma rättegång dömdes ytterligare en artist för förberedelse till människorov.

Fick sitt genombrott vid 16 års ålder

Einár inledde sin karriär redan som 15-åring med singlarna ”Gucci” och ”Duckar Popo”, men det var när han 2019 släppte låten ”Katten i trakten” som han fick sitt stora genombrott, endast 16 år gammal.

Med ”Katten i trakten” vann han Årets låt på P3 Guld 2020. Vid grammisgalan samma år vann han också i kategorierna Årets hiphop och Årets nykomling för albumen ”Första klass” och ”Nummer 1”.

LÄS MER:Polisen söker fortfarande tips om mordet på Einár

LÄS MER:Flera hundra tog ett sista farväl av Einár

LÄS MER:Einárs mamma om sorgen efter sonens död

LÄS MER:Zara Larsson om Einár: ”Jag tänker på honom hela tiden”

ANNONS