Nyhetsshowen med programledarna Ina Lundström, Fanny Wijk, Linnea Rönnqvist och Kalle Berg kan vinna pris i tävlingen ”Årets dagstidning”.
Nyhetsshowen med programledarna Ina Lundström, Fanny Wijk, Linnea Rönnqvist och Kalle Berg kan vinna pris i tävlingen ”Årets dagstidning”. Bild: Paul Wennerholm

Två nya nomineringar till Göteborgs-Posten i prestigefull tävling

I slutet av mars är det dags för Tidningsutgivarnas årliga tävling ”Årets dagstidning”. Göteborgs-Posten är sedan tidigare nominerad i kategorierna ”Årets bevakning” och ”Årets läsaraffär”. Nu har GP nominerats till fler pris i kategorierna ”Årets medieledare” och ”Årets ljudjournalistik”.

ANNONS
|

Tidigare i veckan blev Göteborg-Posten nominerad i två kategorier i den årliga tävlingen ”Årets Dagstidning” som arrangeras av branschorganisationen Tidningsutgivarna. Bland annat kan GP prisas i kategorin ”Årets bevakning” för granskningen ”Mordet som splittrar ett folk” om hederskultur bland den romska minoriteten och de människor som drabbats av den.

På torsdagen annonserades fler nomineringar och Göteborg-Posten har chans att vinna pris i två kategorier till. Det gör att GP, tillsammans med Expressen, har flest nomineringar. Och är den enda titeln utanför Stockholm som har fler än en.

De två nya kategorierna är ”Årets ljudjournalistik” och ”Årets medieledare”.

ANNONS

Nyhetsshowen kan vinna pris

En av nomineringarna går till nystartade ”Nyhetsshowen” – Göteborgs-Postens dagliga morgonshow där programledarna Ina Lundström, Fanny Wijk, Linnea Rönnqvist och Kalle Berg med gäster pratar om aktualiteter i Göteborg och runt om i världen. Semlor, blixthalka, kriget i Ukraina, Melodifestivalen och gängvåld är bara några av ämnena som diskuterats.

Så här motiverar juryn ”Nyhetsshowens” nominering:

”Nysatsning på en daglig nyhetsshow som kombinerar journalistisk integritet med en stor portion humor och som på kort tid nått en miljonpublik. Man når också en svår målgrupp – unga, huvudsakligen kvinnliga, lyssnare. Det är snyggt, lokalt och har fortsatt stor potential”.

Kalle Berg, en av ”Nyhetsshowens” programledare, är mycket glad över nomineringen.

– En väldigt rolig nyhet! Känner mig otrolig glad att få göra detta tillsammans med alla kollegor på Nyhetsshowen och på hela GP. En laginsats där alla förtjänar att känna sig stolta, säger han.

GP:s nyhetschef Maya Dahlén kan prisas

Göteborgs-Postens nyhetschef Maya Dahlén är den som nominerats till ”Årets medieledare”.

Juryns motivering till nomineringen låter så här: ”Ibland dyker det upp personer som har en förmåga att tända upp ett helt rum, som ständigt ser människorna omkring sig. Under ett år då verklighetens grå lågkonjunktur tätnat utanför våra redaktionella fönster, är ledare som förmår sätta färg på arbetets vardag en särskilt viktig framgångsfaktor. En sådan tillgång har Göteborgs-Posten”.

ANNONS

Maya Dahlén har jobbat som chef på Göteborgs-Posten sedan 2017, titlarna har genom åren varit onlinechef, livechef och nu är hon nyhetschef med fokus på breaking och GP:s mer reaktiva arbete.

– Det här känns såklart kanon, jag är lite mer överväldigad än jag är beredd att erkänna. Framför allt känns det så jäkla kul att GP har nomineringar i fyra kategorier. Det är vi värda. För hur floskligt det än må låta så blir man ju inte nominerad i en ledarskapskategori om man inte är omgiven av proffs, säger hon.

Maya Dahlén är nominerad till ”årets medieledare i Tidningsutgivarnas årliga tävling, Årets dagstidning.
Maya Dahlén är nominerad till ”årets medieledare i Tidningsutgivarnas årliga tävling, Årets dagstidning. Bild: Anders Ylander

Göteborgs-Posten ”Årets dagstidning” 2022

2022 vann Göteborgs-Posten det prestigefulla priset ”Årets dagstidning - helhetspriset” då löd juryns motivering:

”Ett imponerande exempel på att starkt innehåll och journalistik är den långsiktigt rätta vägen till en stabil affär och lönsamhet. Vinnaren av Helhetspriset 2022, har inte tagit några genvägar – och nu pekar alla pilar åt rätt håll”.

Den 29 mars är den stora galan på Berns då det är dags att lämna över stafettpinnen till en annan tidning i landet, som kommer vinna Helhetspriset”. Då presenteras även vinnarna i de andra kategorierna. Om Årets medieledare , Årets ljudjournalistik, Årets läsaraffär, eller Årets bevakning finns på Göteborgs-Posten kommer stå klart den 29 mars.

ANNONS

LÄS MER:GP dubbelt nominerat till Årets dagstidning

LÄS MER:Göteborgs-Posten vinner Årets dagstidning 2022

ANNONS