Nu stänger Tingstadstunneln – stor trafikpåverkan

Under måndagen kan det bli stor trafikpåverkan för bilister i Göteborg.
Renoveringen av Tingstadstunneln började i fredags och nu kommer endast ett körfält hållas helt öppet i varje riktning fram till oktober 2023.
Renoveringens första vardagsmorgon inleddes med en krock mellan två bilar.

ANNONS
|

Klockan 22 på fredagen inleddes renoveringen av Tingstadstunneln, eftersom det nuvarande skicket inte når upp till dagens standard på säkerhet och miljö.

Tunneln var helt avstängd under helgen fram tills klockan 05 på måndagen då en fil i varje riktning öppnades för trafik. Så kommer det att vara fram till oktober 2023.

Särskilt under rusningstid väntas renoveringen ge kraftiga effekter för bilister i Göteborg. Det är endast trafiken längs E6 som kan köra genom Tingstadstunneln, medan all trafik via Lundbyleden, E20 och E45 i stället leds om till Marieholmstunneln.

Under den första vardagsmorgonen under den omfattade renoveringen bildades det köer i framför allt norrgående riktning längs E6. En krock mellan två bilar i mellan Ullevimotet och Olskroksmotet byggde på de väntade köerna ytterligare.

ANNONS
En krock mellan två personbilar i norrgående riktning mellan Ullevimotet och Olskroksmotet gjorde att de väntade köerna byggdes på ytterligare under måndagsmorgonen.
En krock mellan två personbilar i norrgående riktning mellan Ullevimotet och Olskroksmotet gjorde att de väntade köerna byggdes på ytterligare under måndagsmorgonen. Bild: Automatisk text – information från Trafikverket

GP-läsarnas frågor

I tisdags fick Trafikverkets projektledare Stefan Frisk svara på GP-läsarnas frågor berörande renoveringen. Många av frågorna handlade om hur man bäst kör till och från Hisingen.

”Vilken väg är bäst att ta om man åker från Partille till Hisingen?” undrade Andreas, som fick svaret:

– E20 via Marieholmsförbindelsen är enda länken om du inte vill välja E45 och ta Hisingsbron eller Älvsborgsbron.

Även Anneli var nyfiken på hur hon smidigast skulle åka från Landvetter till Torslanda.

– Under högtrafik så är det nog bäst att välja Söder/Västerleden mot Älvsborgsbron. Annars går det nog snabbare via E6 och E45 mot centrum och Älvsborgsbron, svarade Stefan Frisk.

Här kan du läsa alla frågor gällande renoveringen av Tingstadstunneln.

LÄS MER:Nu börjar vårens stora trafikarbeten – påfarter stängs

LÄS MER:Här är byggprojekten som påverkar trafiken i Göteborg i vår

ANNONS