Dubbla priser till GP – Nyhetsshowen och Maya Dahlén vann varsin kategori

GP:s satsning Nyhetsshowen blev Årets ljudjournalistik och nyhetschefen Maya Dahlén blev Årets medieledare när Tidningsutgivarna delade ut priser på Berns i Stockholm på onsdagskvällen.

ANNONS
|

Kalle Berg är programledare för GP:s satsning på ljudjournalistik Nyhetsshowen, som direktsänds varje vardagsmorgon från klockan 07. På onsdagskvällen fick hela gänget pris för Årets ljudjournalistik på Tidningsutgivarnas gala Årets dagstidning.

– Det kändes fantastiskt. När man väl sitter där så tickar tävlingshjärnan igång. Det var väldigt skönt att vinna och få göra en segergest.

Hur såg den ut?

– Det var väl bara Gentzel-näven, den raka, med nittio grader i armbågen. Och så ett litet magstödsvrål.

Nyhetsshowen fick pris för årets ljudjournalistik. Från vänster: Louise Sköld Lindell, Karl Jansson, Kalle Berg, Fanny Wijk, Isabella Persson, Emelie Hagbard och Linnea Rönnqvist.
Nyhetsshowen fick pris för årets ljudjournalistik. Från vänster: Louise Sköld Lindell, Karl Jansson, Kalle Berg, Fanny Wijk, Isabella Persson, Emelie Hagbard och Linnea Rönnqvist.

När Nyhetsshowen hade premiär 24 oktober var det ett helt nytt grepp för GP, med livesända morgonnyheter alla vardagar.

– Jag är jäkligt nöjd med att vi har lyckats skapa så bra innehåll 1,5 timme varje dag. Det är verkligen en produkt av att hela GP gör så bra journalistik.

ANNONS

Blev showen så som du tänkte dig från början?

– Ja, jag tycker att den är det vi sa att vi skulle göra, men jag är förvånad över att det så snabbt blev så proffsigt. Många som aldrig gjort radio tidigare kommer in och är helt självklara. Jag är imponerad och överraskad över utförandet. Att vi är en så bra redaktion som fattar vad som är en snackis och som drar åt samma håll.

Nu blir det väl ingen sändning i morgon bitti?

– Jodå, men det är våra eminenta vikarier Andreas Johnsson och Karin Jansson som kör. Men jag har visst lovat att vara med på telefon klockan åtta, haha. Men det ska bli kul.

Maya Dahlén, nyhetschef.
Maya Dahlén, nyhetschef. Bild: Anders Ylander

GP-chef blev årets medieledare

Det var en omtumlad Maya Dahlén som på onsdagen fick ta emot priset som Årets medieledare.

– Det känns otroligt trevligt. Jag är svinglad!

Hon beskriver sig själv som en väldigt dålig förlorare.

– Så alla är nog tacksamma för att jag vann. Alltså du får nog svårt att skriva några vettiga citat från mig, men jag är Så. Otroligt. Glad!

Maya Dahlén är en av GP:s tre nyhetschefer. Hon berättar vad hennes son för något år sedan svarade på frågan om vad hans mamma jobbar med:

ANNONS

– Han sa ”Hon jobbar på tidning med sina kompisar”. Och det tycker jag sammanfattar varför jag kan vinna det här priset. För jag jobbar med mina kompisar. Du vinner inte sånt här om du inte jobbar med proffs.

Blir det bad i Poseidon nu?

– Oj, bra fråga! Jag ska inte utesluta det. Det blir jag och Nyhetsshowen.

GP var också nominerade för Årets bevakning om mordet som splittrar ett folk. Förra året utsågs GP till Årets dagstidning på TU-galan.

LÄS MER:Göteborgs-Posten vinner Årets dagstidning 2022

LÄS MER:GP nomineras till INMA awards

LÄS MER:GP dubbelt nominerat till Årets dagstidning

LÄS MER:Nyhetsshowen 29 mars • Gäst: José González om kärnkraft

ANNONS