Nyhetsshowen sänds varje vardagsmorgon. Programledarna är Ina Lundström, Fanny Wijk, Linnea Rönnqvist och Kalle Berg.
Nyhetsshowen sänds varje vardagsmorgon. Programledarna är Ina Lundström, Fanny Wijk, Linnea Rönnqvist och Kalle Berg. Bild: Paul Wennerholm

GP nomineras till INMA awards

Göteborgs-Posten är nominerad i sex kategorier till det prestigefyllda INMA Awards. Bland annat är Nyhetsshowen nominerad för bästa ljudprodukt.
– Det märks att det saknats ett roligt och underhållande nyhetsprogram från Göteborg, säger programledaren Fanny Wijk.

ANNONS
|

Varje år delar International News Media Association (INMA) ut priser till världens tidningar i en rad olika kategorier. Den har kallats ”tidningsbranschens Oscarsgala” och i årets upplaga har GP och mediekoncernen Stampen vinstchans i totalt sex kategorier.

Bland annat nomineras GP:s dagliga nyhetsshow med motiveringen att det är analyserande och underhållande på samma gång. Juryn lyfte också att Nyhetsshowen särskilt lyckats nå ut till kvinnor och unga vuxna samt att den känns väldigt mycket ”Göteborg”.

– Det är otroligt roligt och hedrande att bli nominerade till tidningsvärldens Oscars! Vi är så glada att lyssnarna tagit emot oss så väl. Det märks att det saknats ett roligt och underhållande nyhetsprogram från Göteborg, säger Fanny Wijk som leder programmet ihop med kollegorna Ina Lundström, Kalle Berg och Linnea Rönnqvist.

ANNONS

Även initiativet GP Akademi, där unga journaliststudenter fått jobba några dagar på redaktionen för att senare kunna vikariera för tidningen, kan prisas. Vinstchans har även en rad initiativ kopplat till försäljning och marknadsföring på Stampen media.

De många olika nomineringarna visar att GP har bred kompetens, menar tidningens chefredaktör Christofer Ahlqvist.
De många olika nomineringarna visar att GP har bred kompetens, menar tidningens chefredaktör Christofer Ahlqvist. Bild: Anders Ylander

GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist är glad över att tidningen nomineras för tredje året i rad.

– Det här, ihop med tidigare nomineringar till Guldspaden och Årets dagstidning, visar att vi är konkurrenskraftiga både i en svensk och internationell kontext. De många olika nomineringarna visar också att vi har bred kompetens som omfattar viktiga frågor som pressfrihet, nya medier som poddar och vikten av att bygga framtidens journalister, säger han.

Det är 86:e året som priserna delas ut. I år kom det in 775 bidrag från medieföretag i 40 olika länder. Vinnarna avslöjas den 26 maj.

Tidigare i veckan nominerades även två av GP:s fotografer till Årets Bild.

LÄS MER:GP dubbelt nominerat till Årets dagstidning

LÄS MER:Flera GP-granskningar nominerade till Guldspaden

LÄS MER:Två GP-fotografer nominerade till Årets Bild

GP och Stampens nomineringar i INMA 2023

  • Pressfrihetsdagen i kategorin ”Bästa kampanj för att uppmärksamma varumärket”.
  • Nyhetsshowen i kategorin ”Bästa nya ljudprodukt”
  • Stampen deals i kategorin ”Bästa idé för att sälja fler annonser”
  • Användarvänlig data i kategorin ”Bästa datapanel och rapporter”
  • Stampen deals i kategorin ”Bästa användningen av data för att öka försäljningen”
  • GP Akademi i kategorin ”Bästa redaktionella idé"
ANNONS