Stort säkerhetspådrag inför Taylor Swifts Londonkonserter

Taylor Swift kommer att omges av en säkerhetsstab i ”presidentstorlek” när hon kommer till London för att avsluta sin Europaturné. Fans ska i sin tur hindras från att samlas utanför arenan när stjärnan spelar fem kvällar på Wembley.
– En viss oro finns, men jag tror inte den kommer att förta glädjen när vi väl är på konserten, säger Josefin Linderås som är på väg till London.

ANNONS
|

På torsdagskvällen inleds Taylor Swifts sista del av The eras tour i Europa, med fem utsålda konserter på Wembley i London.

Detta sker efter att hennes tre konserter i Wien ställdes in på grund av ett terrorhot och två och en halv vecka efter knivattacken i Southport, som riktades mot ett dansevenemang med Taylor Swift-tema för barn.

Och det sker med minnet av bombattacken mot Ariana Grandes konsert på Manchester arena 2017 då en självmordsbombare dödade 22 konsertbesökare och väntande föräldrar vid entrén till arenan.

Efter att Swifts Wienkonserter ställdes in försökte Londonpolisen lugna kommande konsertbesökare med ett uttalande: ”Det finns inga indikationer på att händelserna som utreds av österrikiska myndigheter kommer att påverka konserterna här i London”. De påtalade även att staden är värd för ett stort antal högprofilerade arrangemang varje år med miljontals besökare.

ANNONS

Känner oro – men åker ändå

Josefin Linderås från Göteborg är en av alla svenska Swifties som reser till London, trots terrorplanerna i Wien.

– Jag tror inte att Taylor Swifts evenemang är extra utsatta, men när två sådana här saker [som i Wien och i Southport] händer så tätt ihop är det svårt att inte känna viss oro, säger hon.

Hon nåddes av de första nyheterna om Wien i sociala medier.

– Den första känslan var att jag var så ledsen för alla fansen, som kanske väntat i år på de här konserterna. Och sedan kom tankarna på hur det skulle påverka min konsert. Jag hoppades så klart att den inte var inställd, men det var också ganska läskigt. Skulle jag utsätta mig för något som terrorister faktiskt ser som en måltavla?

Efter att ha pratat igenom saken med sitt resesällskap bestämde hon sig för att åka ändå, med tåget via Hamburg, Köln och Bryssel. De är framme i London på fredagsförmiddagen och ska se konsert nummer tre, på lördagen.

Josefin Linderås från Göteborg såg Taylor Swift i Stockholm redan i våras, men är nu på väg till London för en andra konsertupplevelse. Hon har gillat Swift sedan tidiga tonåren, men intresset har eskalerat de senaste åren. ”Det är lätt att svepas med när följet blir så stort världen över. Det är kul att vara en del av nånting, och Swifties är så kreativa och engagerade.”
Josefin Linderås från Göteborg såg Taylor Swift i Stockholm redan i våras, men är nu på väg till London för en andra konsertupplevelse. Hon har gillat Swift sedan tidiga tonåren, men intresset har eskalerat de senaste åren. ”Det är lätt att svepas med när följet blir så stort världen över. Det är kul att vara en del av nånting, och Swifties är så kreativa och engagerade.” Bild: Privat

Josefin Linderås litar på att brittiska myndigheter och konsertarrangören kan göra en bra bedömning av säkerhetsläget, men tror att hon kommer vara mer på sin vakt när hon väl är i London.

– Jag kanske undviker de största folksamlingarna. Det är ju också oroligt i samhället generellt, och vi ska passera flera stora städer på vägen. Bryssel har också varit utsatt nyligen. Så en viss oro finns, men jag tror inte att den kommer förta glädjen när vi väl är på konserten. Det bor ju också 10 miljoner människor i London som lever sitt liv som vanligt varje dag.

ANNONS

Fans som inte har biljett har ombetts att inte samlas utanför Wembley, så som varit tradition under många av Taylor Swifts tidigare konserter runtom i världen.

Enligt uppgifter ska Swift själv omges av ett säkerhetsuppbåd i ”presidentklass”. Stjärnan har hittills inte kommenterat de inställda konserterna eller terrorplanerna i sina officiella kanaler.

LÄS MER:Höjd säkerhet inför Swifts Londonkonserter

LÄS MER:Nytt gripande efter terrorplaner mot Swift-konsert

LÄS MER:Swift-fansen som har samlat in 4 miljoner efter Southport

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS