Spotify stänger sitt kontor i Ryssland på obestämd tid

Spotify har fått hård kritik efter att det uppdagats att företaget nyligen öppnat ett nytt kontor i Ryssland, mitt under brinnande krig i Ukraina. Nu meddelar företaget att de stängt sitt kontor i landet på obestämd tid.

ANNONS
LocationRyssland|
|

På onsdagskvällen publicerade Spotify ett inlägg på Twitter och bekräftade att de har stängt sitt kontor i Ryssland på obestämd tid med anledning av Ukrainakrisen. De har också begränsat innehåll från ryska statliga medier och granskat tusentals podcastavsnitt.

På tisdagen skrev GP om att Spotify rekryterar personal till sitt kontor i den ryska huvudstaden Moskva. Det florerade uppgifter om att företaget skulle öppna upp ett helt nytt kontor, men senare bekräftade de att det har funnits ett kontor i Ryssland sedan sommaren 2020.

Företaget ville varken kommentera uppgifterna eller berätta om hur de ser på sin fortsatta verksamhet i landet. Men på onsdagskvällen publicerade de ett inlägg på Twitter där de förklarade situationen.

ANNONS

LÄS MER:Uppgifter: Rogans kontrakt med Spotify värt det dubbla

I inlägget skriver Spotify att de är ”djupt chockade och förtvivlade över den oprovocerade attacken mot Ukraina” och att deras viktigaste prioritet den senaste veckan har varit att säkerställa tryggheten för alla anställda. De menar också att Spotify är en fortsatt viktig källa för både globala och regionala nyheter.

”Till följd av krisen har vi vidtagit flera åtgärder. Vi har stängt vårt kontor i Ryssland på obestämd tid, och vi ger individuellt stöd till vår personal i regionen och till alla ukrainska medarbetare världen över”.

Vidare skriver de också att de har granskat podcastavsnitt, begränsat innehåll som kan kopplas till ryska statliga medier och samtidigt lanserat en manual som ska innefatta pålitliga nyheter världen över.

LÄS MER:Musikerförbundet: ”Helt verklighetsfrånvänt av Spotify”

ANNONS