Pustervik ny scen i SVT:s musiksatsning ”Svenska hits”

Stora musikaliska epoker från det senaste seklet ska hyllas i SVT:s nya musiksatsning ”Svenska hits”. Josefine Jinder och Peter Siepen är värdpar för premiärprogrammet, som spelas in på Pustervik.

ANNONS
|

I slutet av september är det premiär för SVT:s nya musiksatsning ”Svenska hits”, där stora musikaliska epoker från det senaste seklet ska hyllas i ett årligen återkommande program.

Årets program har fått namnet ”Save Tonight” och fokuserar på musikvideoeran som startade med MTV 1981 och sträckte sig in på 2000-talet.

LÄS MER:Konsert från Göteborgs nya livescen med Evergrey på GP.se

"Det blir en fartfylld start på en serie vars kommande avsnitt kommer hylla fantastiska händelser i vår musikhistoria och några av våra särskilt stora och stilbildande artister och grupper”, säger producent Charles Franz i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Så blir höstens tv på SVT

Eva Dahlgren uppträder

Indiepopbandet Amason och dj-duon Rebecca & Fiona är kvällens husband. Programledare för årets avsnitt är producenten, låtskrivaren och artisten Josefine Jinder och dj:n och tv-personligheten Peter Siepen.

ANNONS

”Det ska bli underbart att slungas tillbaka till tiden då jag bara låg hemma efter skolan och käkade cinnamon toast och tittade på ZTV eller MTV”, säger Josefine Jinder som föddes under musikvideoerans kulmen 1988.

LÄS MER:Silvana Imam gör spektakulär show från Götaplatsen

Under kvällen kommer tv-tittarna bland annat kunna se Eva Dahlgren framföra låten ”Vem tänder stjärnorna” tillsammans med Amason, 30 år efter att hon vann ”Årets låt” på Grammis för den. Även Mapei och Eagle-Eye Cherry kommer att uppträda i programmet, som spelas in på Pustervik i Göteborg.

”Save Tonight – Svenska hits från videoeran” sänds lördagen den 25 september kl 20.00 på SVT1 och SVT Play.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS