Lillasyster blir lok för hårdrocken i Melodifestivalen

Göteborgsbandet Lillasyster tar plats i Melodifestivalen nästa år, det uppger tidningen Aftonbladet. Det innebär att den hårda musiken är tillbaka i tävlingen.

ANNONS
|
Lillasysters sångare Martin Westerstrand på scen i Mortens krog i Uddevalla.
Lillasysters sångare Martin Westerstrand på scen i Mortens krog i Uddevalla. Bild: Thomas Sandström

Hårdrocken har kommit och gått i Melodifestivalen, ibland i mjukare Poodles-firmen och ibland i mer brutala versioner som Outtrigger. Högljudda göteborgare har inte heller saknats - vem minns inte när Ralf Gyllenhammar eldade upp sin flygel i ”Bed on fire” 2013.

Och ny tycks det vara dags igen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Göteborgsbandet Lillasyster med sångaren Martin Westerstrand i spetsen ha bokat en plats på festivalen 2021.

”Det har inte varit rock med på några år, så det är roligt med ett riktigt rockband igen, det behövs i Melodifestivalen. Och rocken brukar få mycket röster, säger en källa till tidningen”.

ANNONS

GP har under fredagsmorgonen också fått uppgifterna bekräftade av källor med god insyn i processen kring bandets medverkan i festivalen.

LÄS MER:Detta vet vi om annorlunda Melodifestivalen 2021

LÄS MER:Hank von Hell spelar på Ullevi – ”packa ner alla skyddsmasker”

Lillasyster är bandet som via Rallypack är sprunget ur metalbandet Lok. Den gemensamma nämnaren är sångaren Martin Westerstrand. Lok spelade tillsammans så sent som i somras, som uppvärmare till Hank von Hell när norrmannen gjorde en strömmad konsert från Ullevi.

GP söker Martin Westerstrand.

ANNONS