Här är artisterna på Göteborgs kulturkalas 2022

Timbuktu, Daniel Adams Ray, Ana Diaz och Hurula. Det är några av artisterna som spelar på Göteborgs kulturkalas i år.

ANNONS
|

Flera av Sveriges största artister gästar Göteborg i september, det står klart sedan Göteborgs kulturkalas släppt sitt program. Bland de stora namnen hittar vi bland andra Timbuktu, Daniel Adams Ray, Ana Diaz och Hurula, som alla spelar på den stora scenen vid Kungstorget under festivalen.

Även flera akter från Göteborgsområdet är klara för konserter runtom i stan. Bland dem Partille-rockbandet Lillasyster, rapstjärnan Sarettii, genreöverskridande artisten Raghd och åttapersonersbandet Sally Swag som blandar folkmusik med bland annat pop och dancehall.

Lokala kändisar som singer-songwritern Saga Back, duon Steget, indiepoparen Glenn Udéhn och Kristina Issa, som hade en av huvudrollerna i Håkan Hellström-musikalen, är också bokade.

ANNONS

Dansbandskväll med Lasse Stefanz

Dessutom är dans på Packhuskajen tillbaka. I Kajskjul 8 kommer en dansbana att byggas upp och besökarna kommer kunna dansa till både Lasse Stefanz och Larz Kristerz.

Ytterligare artister kommer även tillkomma för klimatgalan Climate Live, som äger rum på Kungstorget under torsdagskvällen den 1 september. Climate Live hölls i Stockholm 2021 med bland andra Lars Winnerbäck, First Aid Kit, Greta Thunberg och Victor Leksell på scen.

Göteborgs Kulturkalas äger rum i olika delar av stan mellan 1 och 4 september. Förutom de redan nämnda artisterna blir det också ö-fest på Ringön, street food-festival, invigning av det nya kulturhuset i Bergsjön, festival i Slakthuset med fokus på hiphopens olika element och konsert med Göteborgs symfoniker på Frölunda Torg.

LÄS MER:Thåström avslutar sommarens Way out West

LÄS MER:Evenemangschefen: Ullevi kan absolut stå kvar i 50 år till

LÄS MER:Gardenfestivalen eller Way out West – vem vinner?

Till konsertsommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS