Thåström på norska Øyafestivalen 2015. I sommar återvänder han till Way out West och avslutar hela festivalen.
Thåström på norska Øyafestivalen 2015. I sommar återvänder han till Way out West och avslutar hela festivalen. Bild: Terje Pedersen

Thåström avslutar sommarens Way out West

Det blir Joakim Thåström, 65, som avrundar årets Way out West-festival i Slottsskogen.

ANNONS

Det är mycket Thåström nu. Efter att ha varit en av svensk rockmusiks galjonsfigurer i fem decennier är den nyblivne folkpensionären mer aktuell än någonsin.

Under våren reste Thåström runt i landet med sitt senaste studioalbum ”Dom som skiner”, en i princip utsåld turné som tog honom till bland annat Avicii arena, Scandinavium och Malmö arena i maj.

Ungefär samtidigt stod det klart att Thåström ska öppna för Rolling Stones på Friends arena 31 juli. ”Det blir inte större, jag har varit ett fan sedan första singeln 'Come on' 1963”, sade han i ett pressmeddelande.

I förra veckan kunde GP berätta att Joakim Thåström tillsammans med Nick Cave också kommer att medverka som tecknade figurer i Måns Mårlinds animerade tv-serie ”Before they were gods” som utspelar sig i en Stockholmsförort 1971. ”Jag har alltid velat vara en tecknad hjälte”, kommenterade Thåström den nyheten.

ANNONS

Och på tisdagen stod det klart att Thåström även kommer att avsluta sommarens Way out West med en konsert på festivalens största scen på lördagskvällen 13 augusti.

First Aid Kit, Nick Cave och Thåström toppar festivalen

Av arrangören Lugers hemsida att döma kommer första festivalkvällen att toppas av First Aid Kit, den andra av Nick Cave & The Bad Seeds medan den tredje kvällen alltså avrundas av Joakim Thåström.

Bland festivalens övriga namn märks Chance The Rapper, Jamie xx, Burna Boy, Dave, Aldous Harding, Frida Hyvönen, Michael Kiwanuka, Ane Brun, Mø, Kings of Convenience, Girl in Red, Yung Lean och Arab Strap.

Way out West går av stapeln 11-13 augusti.

Fler texter om sommarens Way out West:

LÄS MER:"Snabba cash 2" får premiär på Way Out West

LÄS MER:Chance the Rapper till sommarens Way out West

LÄS MER:Tove Styrke och Sabina Ddumba till Way Out West

LÄS MER:Gardenfestivalen eller Way out West – vem vinner?

LÄS MER:Summerburst startskottet för spektakulär konsertsommar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS