GP:s Nyhetsshowen utsedd till årets morgonshow

Nyhetsshowen vinner ännu ett pris. I hård konkurrens utsågs GP:s poddsatsning på onsdagskvällen till Årets morgonshow och belönades med Guldörat.

ANNONS
|

Det var inget segervisst gäng från GP som samlades på Vasateatern i Stockholm för att delta i Radioakademiens ljudgala Guldörat.

– Jag trodde verkligen inte att vi skulle vinna! Vi har aldrig känt oss så mycket som underdogs. Det är ju nästan bara stockholmare här, säger Nyhetsshowens programledare Fanny Wijk till GP strax efter att hon och de andra i programmet tagit emot Guldörat på scen.

Nyhetsshowen prisas alltså i kategorin ”Årets morgonshow” där man slog ut Morgonpasset i P3, Rix Morronzoo, Morgongänget och Morgon i P4 Skaraborg.

– Det känns otroligt roligt, detta blir Nyhetsshowens tredje pris i år.

ANNONS

Fick ni någon motivering?

– Det fick vi säkert men det är inget som jag minns. Jag var så stressad att jag glömde lyssna, skrattar Fanny Wijk som är på plats i Stockholm med hela gänget från Nyhetsshowen.

Vad är det för pris?

– Det är Radioakademiens pris för årets ljudmedia. Och ganska ansett tror jag.

Hur ser det ut?

– Det är ett litet öra i guld. Det är jättefint, säger Fanny Wijk.

Strax efter att GP:s Nyhetsshowen tagit emot sitt Guldöra belönades även Nyhetsshowens medarbetare Ina Lundström som Årets programledare podcast, men då för sitt program Flashback forever som hon gör tillsammans med Emma Knyckare och Scroll-Mia. Ett pris som lyssnarna hade röstat fram.

Hur ska ni fira?

– (skratt) Jag vet inte. Vi är här med vår chef Louise, så förhoppningsvis blir det lite champagne. Men vi ska ta tidiga morgontåget hem till Göteborg så det blir nog ganska lugnt, säger Fanny Wijk.

Nyhetsshowen i GP görs av programledarna Kalle Berg, Ina Lundström, Fanny Wijk och Linnea Rönnqvist. Producenter är Karl Jansson och Emelie Hagbard.

FOTNOT: Så här lyder motiveringen: ”Med värme och humor, och inte minst relevant nyhetsfokus, får vi reda på dagens viktigaste ämnen och händelser. Nyhetsshowen tar aktualitetsjournalistiken till en annan nivå. Det är värmen och humorn som gör det. Nyheterna är lättillgängliga och presenteras med glimten i ögat.”

ANNONS

Guldörat

Guldörat, tidigare kallat Stora radiopriset, delats ut varje år till den svenska podd- och radiobranschen av Radioakademin.

Årets priser delas ut i följande kategorier: avslöjande, barn, dokumentär, faktapodd, faktaradio, genombrott, poddintervju, radiointervju, liveögonblick radio, morgonshow radio, programpunkt, sport, stjärnskott, poddunderhållning och radiounderhållning.

Priset delas ut vid en gala på Vasateatern i Stockholm den 18 oktober.

LÄS MER:Dubbla priser till GP – Nyhetsshowen och Maya Dahlén vann varsin kategori

LÄS MER:Nyhetsshowen 18 oktober • Gäst: Viktoria Tryggvadottir Rolka

LÄS MER:Nyhetsshowen 17 oktober • Gäst: Louise Adermark om ökningen av vejping

LÄS MER:Nyhetsshowen 13 oktober • Gäst: Peter Apelgren om Ucklum och På Spåret

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS