Biobesökare i Paris fick vägglöss

Biobesöket blev en mindre angenäm upplevelse för flera Parisbor. En av biografkedjan UCG:s salonger var nämligen angripen av vägglöss. Nu ber kedjan om ursäkt.
”Vi är verkligen ledsna över alla besökare som blivit offer”, skriver UCG.

ANNONS
|

Att upptäcka mystiska, kliande bett på kroppen är förstås aldrig trevligt. Men blir du biten efter att ha köpt en begagnad möbel eller bott på ett ruffigt hostel när du varit på resande fot kanske det inte kommer som en lika stor överraskning som om du varit och sett en film på bio.

Det sistnämnda hände flera besökare nyligen i en biosalong i Paris 12:e arrondissement, något som bland andra The Telegraph rapporterat om. På sociala medier har flera personer lagt upp bilder på röda bett som ska ha uppstått på biografen.

Biografen: ”Vidtagit åtgärder”

Under måndagen gick biografkedjan UCG ut med ett pressmeddelande på X, före detta Twitter, där de ber om ursäkt till alla drabbade.

ANNONS

”Vi är verkligen ledsna över alla besökare som blivit offer för vägglössen. Vi kommer göra vårt bästa för att svara alla som hör av sig och varje biodirektör kommer att ta kontakt med alla som hör av sig i detta ärende. Det är svårt att spåra enskilda bett, i och med att alla publika platser kan ha problem med vägglöss”, står det i pressmeddelandet.

Kedjan skriver också att de vidtagit åtgärder så fort de fått rapporter om bitna besökare och att de kommer sanera biografen igen om de får in nya rapporter om bett.

Bor i möbler

Vägglöss är runt 4-5 mm långa, ungefär samma storlek som en äppelkärna, och livnär sig på att suga blod från människan. De har blivit allt vanligare i takt med att vi reser mer och de små djuren ofta ”liftar” med oss i bagaget. Vägglusen gömmer sig gärna i sängbottnar och stoppade möbler för att sedan komma fram och slå till mot sitt byte när det är mörkt. En biosalong torde alltså vara en ganska så optimal miljö för vägglusen.

LÄS MER:Rykten om Ebola-utbrott på katastrofala festivalen

LÄS MER:Joakim Lundell: ”Hatet mot Margaux Dietz inspirerade min skräckfilm”

LÄS MER:GP kultur tipsar om höstens snackisar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS