Ecarx, som har Geely som delägare, men är ett fristående bolag, etablerar sig i Uni 3 by Geely efter årsskiftet och skapar då upp till hundra nya jobb.
Ecarx, som har Geely som delägare, men är ett fristående bolag, etablerar sig i Uni 3 by Geely efter årsskiftet och skapar då upp till hundra nya jobb. Bild: Olof Ohlsson

Kinesiskt it-bolag skapar hundra fordonsjobb i Göteborg

Bolaget Ecarx etablerar sitt europeiska huvudkontor på Lindholmen. Bolaget som har Geely som delägare kommer att skapa upp till hundra nya jobb.

ANNONS
|

Kinesiska it-bolaget Ecarx, som har Volvo Cars ägare Geely som ägare, har bland annat Geelymärkena Lynk & Co och Proton som kunder. Och man har även Geely som en av delägarna, men är ett fristående bolag från sfären. Nu flyttar bolaget in i Geelys innovationscentrum på Lindholmen, Uni 3 by Geely. Bolaget kommer att etablera sitt kontor på Lindholmen första kvartalet nästa år.

– Det här är ett viktigt tillskott till Uni 3 by Geely, det är en innovativ, teknikstark partner i ekosystemet och viktigt för hela fordonsindustriklustret i Västsverige, säger Stefan Lundin, Geelys Sveriges kommunikationschef.

LÄS MER:Lynk & Co öppnar stor ”klubb” i Göteborg – Europapremiär för Volvos systermärke

Nya arbetstillfällen vid etableringen

– De uppgifter jag fått är att Ecarx kommer att etablera mellan 70 till 100 arbetsplatser på Lindholmen.

ANNONS

Även vd:n för Ecarx i Europa, Peter Rogbrant, bekräftar de nya jobben.

– Det kommer att gå fort undan och i slutet av nästa år är vi 70-100 personer.

Han förklarar att det växande bolaget utvecklar system för uppkopplade bilar.

– Vi är ett techbolag som fokuserar på infotainment, navigering och röststyrning, där vi har Geelysfärens märken som kunder.

Själv har han en bakgrund på Geelybolaget Cevt, på Veoneer och AB Volvo – men även spelutvecklaren Electronic Arts.

LÄS MER:Geely Innovation Center skrotas – här är nya namnet

Högre byggnad med nya verksamheter

Förutom Ecarx finns sedan tidigare en rad Geelybolag i Uni 3-byggnaden på Lindholmen, bland annat Geely Sweden Holding, Geely Design, Lynk & Co, Cevt och kontorshotellet United Spaces. De är inrymt i den lägre färdigställda byggnaden, medan den högre kontorsbyggnaden som står färdig på Lindholmen tas i bruk under våren.

– Den befintliga byggnaden är nu fylld till bristningsgränsen, den högre kontorsbyggnaden fördubblar ytorna och det är där Ecarx kommer att flytta in, säger Stefan Lundin.

LÄS MER:Här byggs 3 500 nya arbetsplatser – i racerfart

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS