Före jul visade Geely upp sitt nya hus på Lindholmen, nu har man flyttat in – och nu står det klart vad centret ska heta.
Före jul visade Geely upp sitt nya hus på Lindholmen, nu har man flyttat in – och nu står det klart vad centret ska heta. Bild: Olof Ohlsson

Geely Innovation Center skrotas – här är nya namnet

Geely Innovation Center är Volvoägarens stora satsning på Lindholmen. Och i dagarna började inflyttningen i den första delen av företagskomplexet. Nu står det klart vad det omskrivna centret egentligen ska heta.

ANNONS

Ända sedan det stora projektet lanserades 2017 har centret där det ska ske utveckling inom bland annat elbilar hetat Geely Innovation Center. Men det var bara arbetsnamnet. Nu har Geely registrerat ett nytt varumärke.

– Centret kommer att heta Uni 3 by Geely, säger Stefan Lundin, kommunikationschef för centret.

– Eftersom vi har externa parter i centret förutom Geelyföretag var det viktigt med ett annat namn än Geely Innovation Center.

LÄS MER:Snart öppnar första delen av Geelys kontorssatsning på Hisingen

LÄS MER:Geely och fastighetsaktör i stor kontorssatsning på Lindholmen

Vad betyder det nya namnet?

– Uni är engelska ”unify” och syftar på att centret sammanför öst och väst. 3 syftar på synergieffekterna – att 1 och 1 kan vara lika med 3.

ANNONS

Det låter som lite märklig matematik?

– Det handlar om att olika idéer möts och kommer att skapa nya innovationer.

Själva varumärket är registrerat, men skylten och namnceremonin kommer att ske först nästa år, när nästa etapp är färdig.

– Vi har officiell invigning 2021, säger Stefan Lundin.

Det hus som Geelyföretag som Cevt flyttar in i och där kontorsföretaget United Spaces har större lokaler har ytor på 20 000 kvadratmeter eller knappt det beroende på hur man räknar. Under 2022, när hela Uni 3 by Geely med fem byggnader står färdigt, kommer de totala ytorna att uppgå till hela 104 000 kvadrat.

ANNONS