Bioteknik- och medicinteknikföretaget Vitrolife stöter på mycket tuffare konkurrens.
Bioteknik- och medicinteknikföretaget Vitrolife stöter på mycket tuffare konkurrens. Bild: NICKLAS ELMRIN

Göteborgska sparfavoriten kollapsar på börsen

Fertilitetsbolaget Vitrolife rasar med 20 procent på Stockholmsbörsen, efter att Bank of America gett tummen ner, skriver Bloomberg.

ANNONS
|

Göteborgska Vitrolife som länge varit en småspararfavorit rasar nu dramatiskt på Stockholmsbörsen. Före lunch hade aktiekursen fallit med nära 20 procent.

Förklaringen är att Bank of America, som inlett en bevakning av bolaget, anser att Vitrolife inte har framtiden för sig.

Bank of America ser att bolaget kommer att få en kraftigt ökad konkurrens i Asien och Stillahavsområdet, och har en svår utgångspunkt för 2023, skriver DI.

Tappar stort på börsen

Vitrolifes aktie har tappat 34 procent på en månad, och tidigare i september meddelade företagets mångårige vd Thomas Axelsson att han skulle gå i pension.

Bolaget hade en kraftig uppgång på Stockholmsbörsen under 2021, men aktien har backat med över 65 procent i år.

ANNONS

LÄS MER:Vitrolifes vd slutar efter 11 år – fick bolaget att bli en börsjätte

LÄS MER:Fertilitetsföretag fantastiskt lönsamt

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS