Zlatan Ibrahimovic ska hyllas på lördag. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic ska hyllas på lördag. Arkivbild. Bild: Maja Suslin/TT

Zlatan hyllas: "Önskar att han var dansk"

Träningsmatch mot Serbien på lördag och hyllning till Zlatan Ibrahimovic.
Då hoppas förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson på en bra fest – och medger att han gärna hade spelat med Ibrahimovic under sin karriär.
– En stor personlighet som betytt mycket för Sverige, säger dansken.

ANNONS

Träningsmatchen mot Serbien på lördag är den sista innan allvaret börjar till hösten med tävlingsmatcher. I fokus – som så många gånger förut – står numera pensionerade Zlatan Ibrahimovic.

Den 42-årige legendaren ska avtackas efter matchen på Friends arena i Solna.

– Han förtjänar en bra fest. Inte bara på planen utan också för folket på plats, konstaterar Tomasson på den sista presskonferensen inför matchen.

"Person med x-faktor"

Han fortsätter:

– Han är en person med x-faktor. Jag önskar att han var dansk så att jag hade fått spela med honom, säger han.

Även spelarna ser fram emot Ibrahimovics avtackning.

– Han är en stor fotbollsspelare och för min generation den största som vi har haft i svensk fotbollshistoria. Så det ska bli kul att se honom få en rejäl avtackning, säger nyblivne Europa League-vinnaren Isak Hien.

ANNONS

25-årige Hien och målvakten Robin Olsen gjorde Dahl Tomasson sällskap på fredagens kraftigt försenade presskonferens.

– Jag ber om ursäkt men vi hade barn på plats som ville spela med spelarna och jag kunde inte stoppa det, säger Tomasson.

Varpå han hyllade Hien och Olsen för deras attityd, ansvarstagande och betydelse för det landslag dansken nu basat för i tre landskamper. Nummer fyra – den mot Serbien – är också den sista innan allvaret drar i gång i höst.

Nations League väntar och lagom till öppningsmatchen mot Azerbajdzjan vill "JDT" att hans landslag tagit ytterligare kliv i sin utveckling.

Ändrar i startelvan

– Vi tar bra steg och går i rätt riktning, men passion och tålamod måste gå hand i hand, säger Tomasson.

Han fortsätter att laborera med startelvan eftersom han vill ge många spelare chansen att visa vad de går för – och visa honom om de har vad som krävs på internationell toppnivå.

– Det kommer att bli några ändringar i startelvan, säger han.

Lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf klev av i pausen mot Danmark i onsdag, men är aktuell för spel mot Serbien. Detsamma gäller vänsterbacken Ludwig Augustinsson som anslutit till truppen.

Förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson och målvaktstränaren Maths Elfvendal under fredagens träning inför lördagens landskamp mot Serbien.
Förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson och målvaktstränaren Maths Elfvendal under fredagens träning inför lördagens landskamp mot Serbien. Bild: Magnus Lejhall/TT
ANNONS