Zlatan hyllas: "Kungens avsked"

Nyheten om att Zlatan Ibrahimovic avslutar sin karriär slog ned som en bomb på söndagsnatten. Nu hyllas han av storklubbar, världsstjärnor och kungligheter.
”En av de finaste idrottskarriärerna någonsin”, skriver Kungahuset på Instagram, undertecknat av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

ANNONS
|

Ibrahimovic har vunnit ligan med klubben två gånger under karriären och hyllas bland annat genom flera inlägg på Instagram.

"Eror tar slut, legendarer lever för evigt", skriver man bland annat till en redigerad bild där en Zlatan från hans senaste sejour i klubben firar ett mål med en yngre version av sig själv.

Till bilder från gårdagens hyllning skriver man "Tack, Zlatan. Vi ses igen... om vi har tur" och under en bild på en gråtande Zlatan: "Gråt inte för att det är över, var glad för att det zlatanerade."

Förutom Milan har svensken även spelat för Inter och Juventus i den italienska ligan och han är ett välkänt ansikte i den italienska fotbollsvärlden.

ANNONS

Förstasidan på Italiens största sporttidning Gazzetta dello sport pryds av en leende Ibrahimovic och orden "Kungens avsked".

Kungliga hyllningen

Även det svenska kronprinsessparet vill hylla den Zlatan Ibrahimovic. I ett inlägg i sociala medier skriver de: ”Vi vill tacka Zlatan Ibrahimovic för allt han har gjort för svensk fotboll och för Sverige. En av de finaste idrottskarriärerna någonsin. Vi är fulla av beundran och tacksamhet.

Victoria och Daniel”.

Före detta lagkamraterna Alexandre Pato och Marco Verratti ger sina egna hyllningar på Instagram.

Pato skriver "Tack så mycket" följt av en symbol av en krona till en bild när han och Ibrahimovic firar tillsammans. Verratti höll det enklare med ett hjärta och en bild på en tårögd Ibrahimovic.

Den brasilianske mittbacken Thiago Silva hyllade också sin tidigare kollega från Milan- och PSG-tiden.

”Du är en fin vän. Lycka till i framtiden”.

Tennisstjärnan Novak Djokovic, som är Milansupporter, skriver i en händelse på Instagram ”Du är den starkaste, brorsan” till en bild på Ibrahimovic i Milan-tröja.

Även några av hans tidigare klubbar går ut på sina officiella konton och hyllar svensken. PSG skriver bland annat att ”En karriär värdig en kung. Hoppas vi ses på Parc des Princes snart”.

Manchester United skriver: ”En framstående karriär för en man som ingen annan. Grattis till allt du har uppnått och allt gott i din pension”.

ANNONS

I ett pressmeddelande som Svenska fotbollförbundet skickade ut under måndagen, där man bland annat bad om att få återkomma med besked kring avtackning i förbundets regi, säger förbundskapten Janne Andersson så här om Zlatans avsked.

– För mig är Zlatan Sveriges främsta spelare genom tiderna. Atleten och idrottsmannen Zlatan är något utöver den vanliga, en unik fotbollsspelare och jag är tacksam över att han valde att återvända till landslaget som han gjorde 2021.

Han fortsatte:

– Dessutom har jag fått lära känna honom på ett personligt plan och det är en människa som jag respekterar enormt. Jag har tidigare sagt att jag tycker att svensk fotboll ska ta hand om Zlatans enorma erfarenhet och ledaregenskaper på något sätt i framtiden och det tycker jag fortsatt, förutsatt förstås att han själv vill. Men nu har han precis slutat och låt oss vänta så får vi ta den frågan så småningom.

LÄS MER:När Zlatan lirade Superettan på Hjällbovallen

LÄS MER:En sådan fotbollsspelare kommer Sverige inte få fram på hundra år igen

ANNONS