Xhaka svarar på Lustigs utspel: "Inte min första match"

Mikael Lustig försökte få Granit Xhaka ur balans inför matchen när han öppet pratade om att Sverige ska få honom utvisad. Något som Xhaka inte verkar bry sig särskilt mycket om. – Det här är inte min första match, säger han.

ANNONS
|

Granit Xhaka har gjort sig känd för att spela tufft och han har dragit på sig ett par röda och ett antal gula kort under sin karriär. Något som de svenska spelarna har full koll på inför åttondelsfinalen och hoppas kunna utnyttja.

– Om man har kollat på Premier League så vet man att han har tagit några röda kort. Det gäller bara att hålla huvudet kallt och försöka få honom utvisad, sa Mikael Lustig under söndagen.

Ett utspel som inte verkade göra Granit Xhaka särskilt road.

– Det här är inte min första match ... jag har förstått och hört från vänner om de här kommentarerna. Det är inga problem för mig och det är en del av provokationerna som kan vara inför en match. Jag tror att jag har lärt mig mycket av alla matcher jag har spelat och jag känner mig trygg på att svenskarna inte kommer få mig utvisad, säger han.

ANNONS

– Jag har inte hört något om detta. Men det är ju lustigt som vi säger, svarar förbundskaptenen Vladimir Petkovic.

Det schweiziska laget? Jo, de är säkra på att det inte är färdigspelat mot Sverige.

– Det kommer att bli en tuff match för vår del men det är en match vi vill föra spelet i och genom att vara spelförande så kommer vi kunna vinna matchen. Det här är inte vår slutstation eller vårt slutmål. Vi är lika hungriga som våra supportrar på att gå längre, säger Petkovic.

ANNONS