William Poromaa om varför han räckte långfinger till SVT

En irriterad William Poromaa räckte långfinger till en SVT-kamera.
Nu förklarar han det märkliga agerandet.
– Det var rätt mycket ilska, erkänner han för SVT.

ANNONS
|

Sverige ställde upp med stafettlaget Johan Häggström, Jens Burman, William Poromaa och Calle Halfvarsson under VM i Planica. På förhand var laget en av medaljkandidaterna.

Men trots bra häng under inledningen på tävlingen var Sverige aldrig riktigt nära att utmana om pallplats. Med tre kilometer kvar tvingades Halfvarsson släppa täten.

Sverige blev sexa och efter loppet var besvikelsen stor i målfållan. Medan svenskarna bytte om tappade sedan Poromaa det – och räckte långfinger till en SVT-medarbetare utrustad med kamera. Agerandet fastande på film och väckte starka reaktioner.

Nu berättar Poromaa själv om det hela för just SVT.

”Inte mitt smartaste drag”

– Det är inte mitt smartaste drag, skrattar han.

ANNONS

– Det jag tänkte där och då var att jag var lite less på att det var kameror där vi bytte om. Jag trodde att det var en tv-kamera så jag tänkte att om jag bara visar finger så tar han bara bort kameran och så är det lugnt. Då klipper de inte in bilderna där vi byter om och står här och ser sura ut. Då var det en reporter i stället och så gick man lite bet på det, det är som det är. Många ogillar det och många gillar det.

Poromaa fortsätter:

– Det var stafettdagen. Jag hade känt väl att det var nära, att jag var nära på att nafsa. Sen på stafetten var det rätt mycket ilska. Det var inte mycket som fungerade och vi hade inte det bästa under fötterna. Vi presterar inte som vi vill så det var en väldigt tråkig dag bara och då blir det väl lätt att känslorna tar över lite grann. Det får inte bli så ändå. Men gjort är gjort.

Poromaa avslutade sedan VM med ett brons på femmilen. Nu är han i förberedelser för nästa säsong.

LÄS MER:"Väldigt glädjande nyheter – får börja drömma"

LÄS MER:"Finns många duktiga vallare i tv-sofforna"

LÄS MER:Längdstjärnornas tuffa start: 30 mil på rullskidor

ANNONS