Jan-Ove Waldner.
Jan-Ove Waldner. Bild: ERIK SIMANDER

Waldner om saknaden av en familj: "Känns svårare"

Han är en av pingisens absolut bästa spelare genom alla tider. Nu har Dplay släppt dokumentären "J-O Waldner: Bollkungen från Bredäng". Där berättar legendaren bland annat om livet utan familj.
– Man blir ju äldre, säger Waldner i dokumentären.

ANNONS
|

OS-guld, sex VM-guld, två världscupsguld och elva EM-guld.

Jan-Ove Waldner är kort och gott en av de absolut största som pingisvärlden någonsin skådat och har ikonstatus i Kina där sporten är som allra störst.

Nu har Dplay släppt en dokumentär om pingislegendaren. I "Bollkungen från Bredäng" berättas historien om en av svensk idrotts mest framgångsrika personers karriär.

Bland annat tas olyckan i trappan på en Tomas Brolins krog upp. Det var 2003 som Waldner besökte sin väns uteställe och på vägen ut gick det snett, framför allt i steget.

– Jag läste på text-tv att karriären var över. Det var ingen som trodde på mig, säger J-O Waldner i dokumentären.

ANNONS

J-O skulle komma tillbaka och i OS 2004 gick han hela vägen till semifinal.

Dokumentären speglar också den vänskap, sparring och även konkurrens som fanns mellan J-O Waldner och Mikael Appelgren, som även han sitter inne på en mäktig meritlista inom pingisen. Duon tränade en hel del med varandra och hade sina knep för att få motståndaren ur balans.

– Det fanns väldigt mycket element i hallen och jag brukade alltid vara här lite tidigare och skruva upp de där elementen så att det vart ruskigt varmt i hallen, för jag visste att jag gillade det men inte "Janne". Vi hade ju träningsmatcher mot varandra i stort sett varje dag, säger Mikael Appelgren.

Men det är inte bara pingis som dokumentären tar upp. J-O Waldner berättar också om livet som ensamstående och saknaden av familj.

– Nu när man är 53 börjar sånt där med familj och så kännas svårare. Man blir ju äldre va. Det får bli som det blir. Jag tar en dag i taget. Det är bara att köra på så får vi se vad som händer, jag har ingen aning om vad som händer om ett par år, säger J-O Waldner i dokumentären.

"J-O Waldner: Bollkungen från Bredäng" sänds på Dplay från och med 17 december.

ANNONS
ANNONS