VM-brons till Frida Karlsson

Frida Karlsson spurtade till sig ett VM-brons. Sedan lämnade den svenska stjärnan VM-området i ambulans. ”Det gjorde ont hela vägen men det var i mål som jag kände att jag hade väldigt ont”, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Åt Therese Johaug var det inget att göra. Norskan vann VM-guldet på tremilen med förkrossande marginal på 2 minuter och 35 sekunder.

Därbakom blev det en spurtstrid om medaljerna mellan Ebba Andersson, Frida Karlsson och Heidi Weng. Där var Weng starkast och knep silvret före Karlsson på bronsplats.

I mål hade Frida Karlsson stora smärtor och tog sig för sin vänstra hand. Hon skrek ut smärtan och fick hjälp ut ur målområdet.

Strax efter målgång lämnade Karlsson VM-området i ambulans för att undersökas på sjukhus.

– Hon ska röntgas nu och så får vi se. Men risken är ju stor att hon inte kan tävla nästa helg, säger landslagschef Anders Byström till SVT.

ANNONS

Skadade sig i krasch

Tidigare i loppet, med en mil från mål, var Karlsson inblandat i en krasch tillsammans med Andersson och Weng, men lyckades ta sig tillbaka och knipa en medalj.

– Det tog tvärstopp, skidorna tog fast och jag hade ingen chans att parera för det alls, säger Ebba Andersson till SVT., säger Ebba Andersson som orsakade kraschen till SVT.

”Jag kraschade på fjärde varvet. Jag fick ont men jag körde på och hade bara medalj i tankarna. Det gjorde ont hela vägen men det var i mål som jag kände att jag hade väldigt ont”, säger Karlsson själv i ett pressmeddelande.

Efter röntgen ger landslaget lugnande besked om Karlsson.

”Frida är nu tillbaka från röntgen och är vid gott mod. Röntgen visar att hon inte har någon fraktur på armen. Dock rejäl svullnad som säkert kommer sätta lite begränsningar för skidåkning de närmaste dagarna, säger läkare Anders Englund i ett uttalande”.

Nu lämnar Frida Karlsson VM med tre medaljer, två silver och ett brons. Johaug lämnar med fyra guld. Hon vann alla tre distansloppen och körde en sträcka i Norges vinnande stafettlag.

Frida Karlsson förde till sjukhus efter målgång och det blev en prispall utan svenskan.
Frida Karlsson förde till sjukhus efter målgång och det blev en prispall utan svenskan. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Charlotte Kalla bröt

Charlotte Kalla var på förhand ett svenskt hopp i tremilen efter bra resultat i skiathlonen och 10 kilometersloppet tidigare under VM. Men Kalla var tidigt lång efter och bröt loppet efter mindre än en mil.

ANNONS

– Hon kände av något i magen i morse, säger landslagschef Anders Byström till SVT.

Han fortsätter:

– Hon vill aldrig bryta ett lopp. Det är det värsta som finns för henne. Men vi kan inte chansa med en sådan grej.

LÄS MER:Kalla bröt tremilen efter magproblem

Ebba Andersson slutade fyra i loppet efter att ha förlorat spurten om medaljerna. Hon lämnar nu VM med två brons.

– Frida kom med betydligt högre fart bakom. Just nu är jag ganska besviken, säger hon till SVT.

ANNONS