Världsstjärnorna kommer till Gothenburg Games – GP direktsänder

Världens snabbaste någonsin kommer till nystartade Gothenburg Games i Friidrottens hus – GP sänder hela friidrotts-galan.
– Det känns väldigt kul att kunna bredda vårt utbud, säger GP:s redaktör Pär Frostfeldt.

ANNONS
|

2 februari drar nystartade friidrottsgalan Gothenburg Games igång i Friidrottens hus. GP kommer att sända tävlingarna där startfältet kommer att vara minst sagt stjärnspäckat.

– Det känns väldigt kul att kunna bredda vårt utbud på GP med ännu en livesänd sport. Att det dessutom är av denna höga klass när det kommer till friidrott gör det extra kittlande, säger GP-sportens redaktör Pär Frostfeldt.

OS-guldmedaljören, den grekiske längdhopparen, Miltiadis Tentoglou är en av alla stjärnor som kommer till Göteborg för att delta i tävlingarna.

Nyligen blev det även klart att Su Bingtian, världens snabbaste någonsin på 60 meter, är klar för galan. Den kinesiske sprintern slog eget personbästa på 100 meter under OS i Tokyo 2021 och när man då mätte split-tiden vid 60 meter kunde man se att 33-åringen hade den snabbaste tiden som någonsin registrerats.

ANNONS
Su Bingtian är snabbast någonsin på 60 meter.
Su Bingtian är snabbast någonsin på 60 meter. Bild: ANDREW BOYERS

Su Bingtian, som är en av Asiens största friidrottsstjärnor, är även den första asiatiska sprintern att bryta 10-sekundersbarriären på 100 meter.

Flera stjärnor från Göteborg med i tävlingarna

Utöver internationella stjärnor kommer även flera göteborgska friidrottare ställa upp i tävlingarna. Bland annat är Andreas Kramer (800 meter), Khaddi Sagnia (längdhopp), Carl Bengtström (400 meter) och Claudia Payton (60 meter) klara för Gothenburg Games.

– Vi är grymma i Göteborg. Vi har många friidrottare som håller väldigt hög nivå, målet med Gothenburg Games har varit att matcha våra lokala stjärnor mot likvärdigt eller lite bättre motstånd. Vi har lyckats locka hit fler och bättre internationella friidrottare än vad vi först trodde var möjligt, säger tävlingsdirektören Yannick Tregaro.

LÄS MER:Profilerna bakom ny friidrottstävling i Göteborg

LÄS MER:Världsstjärnan Miltiadis Tentoglou kommer till Gothenburg Games

ANNONS