Bild: DANIEL STILLER

Världscuptävlingarna i Åre ställs in

De alpina världscuptävlingarna i Åre som skulle hållas i helgen ställs in till följd av coronaviruset, det rapporterar Radiosporten.

ANNONS
|

Efter beskedet om Folkhälsovårdsmyndigheten förslag, som regeringen ställer sig bakom, att stoppa sammankomster med mer än 500 personer kommer beskedet att de alpina världscuptävlingarna i Åre ställs in, det rapporterar Radiosporten.

Beslutet ska ha fattats på ett ledarmöte under onsdagen.

Då det redan tidigare kommit besked att världscupavslutningen i Cortina i Italien ställs in är säsongen för de alpina åkarna över.

Arrangören skriver i ett pressmeddelande:

"Världscuporganisationen i Åre meddelar att damernas världscuptävlingar ställs in. Med anledning av den rådande situationen gällande covid-19 och Folkhälsomyndighetens uppdaterade råd om att allmänna sammankomster med fler än 500 personer tills vidare inte bör få hållas så ställs världscuptävlingarna i Åre in."

ANNONS

– Det känns så himla tråkigt, men det görs för vårt bästa, säger den svenska stjärnan Anna Swenn-Larsson till TT.

– Det känns som en säsong där jag tränat mycket, men tävlat lite. Och det är tävlingarna man ser fram emot. Jag ska ha en deppkväll och sedan hoppas jag att vi kan träna i tävlingsbacken under helgen. Det är i alla fall min önskan, fortsätter hon.

Tävlingarna i Åre skulle ha avgjorts i parallellslalom (torsdag), storslalom (fredag) och slalom (lördag).

Världscupfinalen i puckelpist i Idre kommer köras som planerat – men utan publik, det meddelar skidförbundet i ett pressmeddelande.

ANNONS